https://www.high-endrolex.com/10 Змагання курсантів-рятувальників за звання «Краща ланка газодимозахисників» - в об”єктиві українських журналістів. Фото – відео репортажі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.04.2014
НУЦЗУ

Змагання курсантів-рятувальників за звання «Краща ланка газодимозахисників» - в об”єктиві українських журналістів. Фото – відео репортажі

11 березня у Харкові обирали найкращого рятувальника. 150 курсантів Національного університету цивільного захисту  України воювали за титул кращого.
Такі змагання у вищому навчальному закладі вже стали традиційними, і проводяться протягом 11 років. Мета не просто досягти звання ліпшого, а надати курсантам можливість перевірити на практиці свої вміння в екстримальних умовах. Подробиці змагань ділі у сюжеті. Змагання, які проводяться 11 рік поспіль, вже стали традицією для Харківських дснс-курсантів. Перед початком кожен учасник здає своєрідний теоритичний іспит. За 10 хвилин долає 8 тестових завдань. Після теорії, практика, куди курсанти мають з"явитись у повній екіпіровці.
Олег Безуглов, начальник факультету оперативно-рятувальних сил університету цивільного захисту В соревнованиях принимают участие 3 факультета.Факультет гражданской защиты, пожарной безопасности, и оперативно спасательных сил. Принимают в соревнованиях 15 команд численостью 150 курсантов, будущих спасателей У складі команди 4 рятувальника. Їм належить виконати 4 етапи завдань. На першому - за 21 сек. надіти спеціальний захисний одяг. Потому кімната з умовною пожежею, звідки необхідно винести постраждалого. Наступний етап - порятунок жертви за допомогою подвійної петлі. На останніх етапах рятувальники виносили майно з палаючої будівлі, а також пройти смугу психологічної підготовки. За підсумками минулих змагань кращий результат проходження - 7 хвилин.
Володимир Іщук , викладач кафедри пожежної та рятувальної підготовки Данні змагання проходять не тільки в навчальніх закладах ну і в кожному горнізоні державної службі надзвичайних ситуатцій, вони допомагають рятівникам як себе вести в єкстримальних умовах Реалістичності конкурсу додавали пожежні машини і палаючі шини. З найкращим результатом до перемоги прийшла 1 група 2 курсу факультету оперативно-рятувального факультету, вони отримали перехідний кубок, грамоти та 5 днів відпустки.
Ірина Сафіна, Дмитро Чеботарев. ВІСТІ.
Источник: http://www.visti.tv/new.aspx?newsid=23054#.U0zlxMA9Irw Служба Новостей 'Вісті' © 
 

«Харьковские известия»: Тяжело в учении, легко в бою. Соревнования газодымозащитников. Видеорепортаж
 
"Важко у навчанні, легко в бою". Цю просту істину знають викладачі майбутніх рятувальників. Тому раз на рік для курсантів проводять навчання.
 
Полігон університету цивільного захисту в диму. Тут проводять командні навчання майбутніх рятувальників. У чотири етапи.
Перший етап - якомога швидше одягнути спецодяг, що важить шістнадцять кілограмів. А також привести знаряддя в бойову готовність. Далі - наступний етап. Винести людину із задимленого приміщення.
Потім - знову порятунок постраждалого. На цей раз його треба знайти та евакуювати з висотної задимленої будівлі. Людину спускають, як можуть. Та не все проходить гладко. 
Останній етап - смуга перешкод. І знов в диму. Курсанти біжать, падають, втрачають каски. Але все одно дістаються фінішу. Та змагання командне. Тож час зараховують, коли добігає останній курсант.
Потім діляться враженнями та не приховують невдач.
Володир курсант
Самое трудное - преодолеть полосу препятствий, потому что это психологическая подготовка, это плохая видимость. Это всё влияет на психику человека, на равновесие. Будем отрабатывать некоторые моменты, которые упустили.
У цьому змаганні взяли участь півтори сотні майбутніх рятувальників. Ті юнаки, які впоралися не з усіма завданнями - відправляться на додаткові тренування, кажуть викладачі. А найкращим трьом командам - особливий приз - відгул додому на кілька днів.
 
 
Журналист Елена Завгородняя
7 канал, «Харьковские известия», 11 апреля, 2014
http://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/hi/1183/1160471.html
 

>  

 
Сайт Харківської міскради: Харківські курсанти змагалися у навичках ліквідації пожеж. Фотосесія
 
Курсанти Національного університету цивільного захисту України (Харків) сьогодні, 11 квітня, змагалися за звання кращого рятувальника.
Змагання на кращу ланку газодимозахисників університету - традиційні і проходять у виші протягом 11 років. Як повідомив начальник факультету оперативно-рятувальних сил університету Олег Безуглов, цього року за звання кращих змагалися 17 команд, у кожній з яких було по чотири людини. У змаганнях взяли участь кращі за нормативними показниками курсанти, яким необхідно пройти теоретичну перевірку і виконати чотири види вправ.
 
Під час першого етапу змагань початківцям рятувальникам потрібно було встигнути за 21 сек. надіти спеціальний захисний одяг і перевірити роботу протигазів. Після цього курсанти заходять до задимленої кімнати з умовним пожежею, де шукають потерпілого (маникен) і виносять його на вулицю. Після виконання перших двох завдань курсанти за допомогою подвійної петлі рятують «жертву» з 2-го поверху навчальної башти. А на останніх етапах виносять з «палаючої» будівлі майно і проходять смугу психологічної підготовки. Під час змагань на навчально-спортивному майданчику стоять пожежні машини і горять шини, які створюють димову завісу.
 
Олег Безуглов підкреслив, що головна мета змагань - дати хлопцям можливість позмагатися в уміннях і придбати додаткові практичні навички з ліквідації пожеж та рятування людей із задимлених приміщень. Переможці змагань щорічно отримують перехідний Кубок, грамоти та додаткові вихідні.
 
Крім практичних навичок в університеті займаються розробкою нових видів захисних пристроїв. Так, в університеті хочуть виготовити і випробувати на практиці охоронну димову систему. Як повідомив доцент кафедри фізико-математичних наук НГЗУ Юрій Деркач, дана система ще не поширена в країнах колишнього СНД.
 
За його словами, димогенератор монтується в місці розташування можливого пограбування. При спрацьовуванні дим заповнює простір густим непрозорим димом за 5-20 сек. і створює умови нульової видимості. Як зазначив науковець, генерується дим з рідини, що має в своєму складі тільки гліколь або гліцерин і воду, що дозволяє йому без шкоди контактувати з продуктами харчування, не псувати матеріальні цінності і не залишати на них ніяких слідів. Розпочати розробку системи планують після створення на кафедрі лабораторії для дослідження властивостей горючих речовин.
 
 
Сайт Харківської міськради 11 квітня 2014 р.
 
 
Телеканал ОТБ. Программа «Сьогодення»: Майбутні рятувальники вдосконалили свої уміння. Курсанти Національного Університету цивільного захисту України   змагалися за титул «Кращої ланки газодимозахисників»
 
Змагання з професійної майстерності в університеті цивільного захисту встигли стати традицією. Цього разу у символічних перегонах взяли участь  півтори сотні курсантів. Учні факультетів цивільного захисту, пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил сформували 15 команд, аби у рамках змагання підвищити рівень власної фізичної та психологічної підготовки. Разом з хлопцями, смугу перешкод долав і ветеран рятувальної справи Володимир Іщук. Він розповів, як правильно поводитися при пожежі або ж рятувати сторонніх людей.
Володимир Іщук, викладач кафедри пожежної та рятувальної підготовки
Правильно необхідно завжди триматись  правої сторони і по правій стороні  виходити. Двері відкривати з обережністю, щоби не було викиду полум’я. При високій температурі ланка ГДЗС проходить повзком, тому що уверху вища температура, внизу нижча температура. Ось так вона проходить і відшукує постраждалого.
І це лише невеликий перелік обов’язкових правил, які повинна  знати кожна людина. Усі без винятку знання і навички, набуті чи то в університеті, чи то самотужки  знадобляться майбутнім рятувальникам для подальшої роботи в екстремальних умовах реального життя.
Аліна Фірсанова, кореспондент
Ось так хлопці одягнуті під час навчання. Кожна з команд повинна виконати завдання, яке складається з чотирьох етапів. І така омріяна винагорода за перемогу для хлопців – це аж 5 діб відпустки додому.
Згідно з умовами змагань, усі вправи хлопці виконували послідовно та без зупинки. Детальніше про нормативи та етапи конкурсу розповів начальник факультету оперативно-рятувальних сил Олег Безуглов.
Олег Безуглов, начальник факультету оперативно-рятувальних сил
Прокладка магистральной линии, оказание практической помощи спасающему, спасаемому. Затем, с учебной башни, со 2-го этажа, спасение двойной, при помощи двойной петли, потерпевшего. Потом прохождение психологической полосы препятствий и финиш.
Командна першість визначалася за часом. Перемогли найшвидші. Найкращий результат курсантів – 7 хвилин, витрачених на загальне завдання. Тріумфатори не тільки здобули призовий кубок универсітету та відпустку додому, а й переконалися самі та довели усім , що обрали правильну професію.
 
 
Журналіст Аліна Фірсанова
 
Укрінформ: Змагання на "Кращу ланку газодимозахисників" в Харкові. Фоторепортаж Вячеслава Мадієвського
 
ХАРКІВ. У Харківському національному університеті цивільного захисту пройшли традиційні змагання на "Кращу ланка газодимозахисників". У завдання учасників, розбитих на ланки по чотири людини входив теоретичний тест на знання основних положень газодимозахисної служби, а також смуга перешкод. Курсанти повинні були підготувати і одягнути спорядження, провести рятувальну операцію в задимленому приміщенні, спустити потерпілого з висоти і пройти смугу перешкод. Три кращі команди в якості заохочення отримали відпустки додому.
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10