https://www.high-endrolex.com/10 Харків: на базі університету ДСНС України пройшли змагання на «Кращу ланку газодимозахисників НУЦЗУ» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.04.2014
НУЦЗУ

Харків: на базі університету ДСНС України пройшли змагання на «Кращу ланку газодимозахисників НУЦЗУ»

11 квітня на базі Національного університету цивільного захисту України відбулися змагання на «Кращу ланку газодимозахисників НУЦЗУ». У перегонах взяли участь 33 команди, до складу яких увійшли 132 майбутніх рятувальники 1-5-их курсів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки навчального закладу.
Традиційні змагання мали теоретичну та практичну частини.
Перед початком змагань кожен учасник заходу пройшов медичну комісію та інструктаж з правил безпеки праці. У теоретичній частині курсанти протягом 10 хвилин відповіли на 8 тестових питань. На практичну частину курсанти з’явились у брезентовому спеціальному захисному костюмі, касці, мали рятувальний пояс з карабіном та брезентові рукавиці. а також були екіпірованими спеціальним апаратом на стисненому повітрі «АUER», 3 – 4-х метровою зв`язкою, рятувальною мотузкою.
Практична частина включила виконання чотирьох вправ: першу – одягання спеціального захисного костюму і виконання оперативної перевірки апаратів на стисненому повітрі, другу - пошук «постраждалого» та винос його за межі приміщення, гасіння умовної пожежі, третю – рятування «постраждалого» з 2-го поверху навчальної башти, четверту - подолання смуги психологічної підготовки та рятування майна.
Як зазначив начальник факультету оперативно-рятувальних сил полковник служби цивільного захисту Олег Безуглов, метою проведення перегонів стало підвищення знань основних положень керівних документів газодимозахисної служби (ГДЗС), правил роботи, оперативної здатності та удосконалення професійної майстерності особового складу ГДЗС для роботи в апаратах на стисненому повітрі, популяризації газодимозахисної служби, а також визначення кращої ланки ГДЗС університету серед навчальних груп. 12 переможців змагань, а це - 3 кращі команди, зауважив полковник Безуглов, отримають відпустки додому.
Під час виконання першої вправи слід було за 21 секунду встигнути одягти спеціальний захисний костюм і зробити оперативну перевірку апаратів на стисненому повітрі. Не виключаючись із апаратів, ланка ГДЗС з`єднувалась за допомогою зв`язки, з рятувальною мотузкою та стволом з рукавною лінією слідувала до місця умовної пожежі, заходила у кімнату і проводила розвідку – це друга вправа «Пошук «постраждалого» та винос його за межі приміщення, гасіння умовної пожежі». Знайшовши «постраждалого», ланка виносила рукавну лінію зі стволом та «постраждалого» з кімнати на свіже повітря і залишала: «постраждалого» – біля теплодимокамери (на кушетці); рукавну лінію зі стволом – біля входу в непридатне для дихання середовище. Під час виконання третьої вправи ланка газодимозахисників рятувала «постраждалого» з 2-го поверху навчальної башти. У четвертій вправі учасники змагань долали смугу психологічної підготовки та рятували майно.
Курсанти всіх факультетів намагались показати добрі результати. Але змагання визначать найкращих.

 



Прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео - Ахмадуліної Дар`ї 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10