https://www.high-endrolex.com/10 Курсант НУЗЦУ посів ІІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.04.2014
НУЦЗУ

Курсант НУЗЦУ посів ІІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова»

8–9 квітня 2014 року в Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова». У заході взяли участь 43 студенти й курсанти з усіх областей України.
ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова» проводився з метою підвищення якості мовної підготовки фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді й створення умов для її творчого зростання та відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 23 грудня 2013 року № 1820 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2013/2014 навчальному році». До складу журі цього престижного заходу увійшли провідні українські мовознавці. Пріоритетною метою проведення олімпіади, як відзначила голова журі завідувач кафедри українознавства і лінгводидактики, доктор філологічних наук, професор О. О. Маленко, було стимулювання молоді до кращого опанування української мови. Задля цього було забезпечено прозору, чітко продуману систему проведення змагання, перевірки робіт та визначення переможців. Олена Маленко наголосила, що такий захід є надзвичайно важливим в умовах сучасності, коли необхідна потужна актуалізація національної свідомості.
Змагання за звання найкращого знавця української мови 2014 року проходило за трьома секціями: соціально-гуманітарною, економічно-правовою та природничо-технічною — відповідно до напрямів підготовки, за якими навчаються учасники. Програма олімпіади традиційно передбачала два тури — письмовий та усний. У письмовому турі учасникам були запропоновані завдання на знання орфографічних, лексичних, граматичних і стилістичних норм української мови, а також твір-роздум. В усному турі учасники інтелектуальних перегонів змагалися в ораторському мистецтві: журі надавало кожному окрему тему, за якою було потрібно підготувати й виголосити коротку промову.
Честь Національного університету цивільного захисту України в олімпіаді гідно захищав курсант 1-го курсу факультету пожежної безпеки Арсеній Дядченко (консультант — старший викладач кафедри мовної підготовки Старова Олена Олександрівна). Попри те, що Арсеній ще не вивчав дисципліну «Українська мова за професійним спрямуванням», після наполегливої самостійної підготовки протягом лише двох місяців він блискуче впорався із завданнями олімпіади й розділив почесне ІІІ місце зі студентом Національного університету «Києво-Могилянська академія». Членів журі особливо вразили ораторські здібності, висока культура мовлення, щирість, серйозність і патріотизм вихованця нашого університету, тож він також переміг у номінації «Перспективний дебют».
В інтерв’ю Харківському телебаченню Арсеній наголосив, що не буде зупинятися на досягнутому й наступного року планує підкорювати нові мовознавчі вершини. Він переконаний, що досконале володіння українською мовою є невід’ємною складовою високої кваліфікації працівника ДСНС України. Тож бажаємо нашому олімпійцеві подальших цікавих відкриттів, нових досягнень і блискучих перемог!

Кафедра мовної підготовки, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10