https://www.high-endrolex.com/10 День цивільного захисту у харківській школі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.04.2014
НУЦЗУ

День цивільного захисту у харківській школі

8 квітня слухачі магістратури управління та науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності Національного університету цивільного захисту України за доброю традицією відвідали юних рятувальників загальноосвітньої середньої школи №129 м. Харкова.
Відкрив День цивільного захисту Борис Кривошей, заступник начальника факультету цивільного захисту НУЦЗУ, відзначивши, що школа одна з найкращих, оскільки особливу увагу приділяють прищепленню підростаючому поколінню навичок свідомого ставлення до збереження здоров’я і життя в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.
Слухачі магістратури провели відкриті уроки, які стали своєрідним підбиттям підсумків роботи з навчання основам безпеки життєдіяльності та цивільного захисту протягом навчального року. Рятувальники розповіли школярам про небезпеку, яку несе вогонь, нагадали про правила поведінки та дії в найбільш поширених надзвичайних ситуаціях, характерних для літніх канікул, особливо під час відпочинку на водоймах та в лісі, навели приклади нехтування правилами пожежної безпеки та прикрих наслідків людської байдужості, також відповіли на запитання дітей.
Для кращого засвоєння матеріалу після завершення «надзвичайних» занять увімкнули сигнал тривоги нібито внаслідок виникнення «уявної» пожежі в шкільній їдальні. Було організовано евакуацію всіх дітей на подвір’я, де продемонстровано спеціальний одяг рятувальників і роботу пожежного автомобіля.
Проведення таких заходів сприяє всебічній пропаганді професії рятувальника, вихованню у підлітків свідомого ставлення до збереження життя та здоров’я людей, навчанню правилам безпечної поведінки, залученню дітей та молоді до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності.

Валерія Лютенко, слухач магістратури управління НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Валерії Лютенко.


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10