https://www.high-endrolex.com/10 11 квітня 140 курсантів НУЦЗУ змагатимуться за «Кращу ланку газодимозахисників університету». Акредитація ЗМІ. Прес-реліз | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.04.2014
НУЦЗУ

11 квітня 140 курсантів НУЦЗУ змагатимуться за «Кращу ланку газодимозахисників університету». Акредитація ЗМІ. Прес-реліз

 
 
У перегонах візьмуть участь 35 команд (по чотири курсанти в кожній), до складу яких увійдуть 140 майбутніх рятувальників  з першого по п”ятий курс факультетів цивільного захисту,
оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки. Мета проведення  перегонів - підвищення знань основних положень керівних документів газодимозахисної служби (ГДЗС), правил роботи, оперативної здатності та удосконалення професійної майстерності особового складу ГДЗС для роботи в апаратах на стисненому повітрі, популяризації газодимозахисної служби, а також визначення кращої ланки ГДЗС університету серед навчальних груп. 12 переможців змагань, а це  3 кращі команди, отримають відпустки додому.
Змагання розпочнуться о 15 годині  11 квітня   на   навчально-спортивному майданчику університету по вул. Баварська 7. Акредитацію ЗМІ проводить прес-служба університету до 15 години 10 квітня за тел..(057) 707 34-59. Прес-реліз
 
Прес-реліз
 
Це традиційні змагання курсантів, які проводяться упродовж десятки років. Перед початком змагань кожен учасник проходить  медичну комісію та інструктаж з правил безпеки праці. Далі йде теоретична частина, де  курсант  на протязі 10 хвилин повинен відповісти на 8 тестових питань.  Після  теорії – практика, куди курсанти мають з”явитись у  брезентовому  спеціальному захисному костюмі, касці, мати рятувальний пояс з карабіном, брезентові рукавиці.  а також  бути екіпірованими спеціальним апаратом на стисненому повітрі «АUER», 3 – 4-х метровою зв`язкою,  рятувальною мотузкою.
Практична частина складається із чотирьох вправ.
Під час першої вправи треба за 21 секунду встигти  одягти   спеціальний захисний одяг і зробити  оперативну перевірку апаратів на стисненому повітрі. Норматив вважається виконаним, коли спеціальний захисний одяг і спорядження одягнуті, куртка застібнута на всі ґудзики (крючки, кнопки), пояс застібнутий, кінець його заправлений під пряжку. Час виконання нормативу - 32 сек. Виконання оперативної перевірки фіксується по останньому газодимозахиснику, який зробив доповідь про готовність до роботи та обертання на 180 градусів.
Вправа друга - пошук «постраждалого» та винос його за межі приміщення, гасіння умовної пожежі. Після виконання вправи № 1, не виключаючись із апаратів, ланка ГДЗС з`єднуються за допомогою зв`язки, з рятувальною мотузкою та стволом з рукавною лінією слідують до місця умовної пожежі, заходять у кімнату і проводять розвідку. У кімнаті з умовною пожежею ланка прокладає рукавну лінію та знаходить «постраждалого» (манекен). Після цього ланка виносить рукавну лінію зі стволом та «постраждалого» з кімнати на свіже повітря і залишає: «постраждалого» – біля теплодимокамери (на кушетці); рукавну лінію зі стволом – біля входу в непридатне для дихання середовище.
Під час третьої вправи ланка газодимозахисників  рятуватиме   «постраждалого» з 2-го поверху навчальної  башти. Вправа № 4 – це  подолання смуги психологічної підготовки та рятування майна.
Згідно з умовами змагань усі вправи виконуються без зупинки, послідовно з вправи № 1 до вправи № 4, вправи виконуються в апаратах «AUER DA 58/1600», до участі у змаганнях допускаються газодимозахисники з тиском у балонах не менше 70 атм.
Командна першість визначається по найменшому часу, витраченому на виконання усіх вправ та найменшої суми штрафного часу, одержаного за допущені помилки. 
За 1 місце – команда нагороджується перехідним кубком та грамотою 1 ступеня, учасники заохочуються короткостроковою відпусткою терміном на 5 діб; за 2 місце – команда нагороджується грамотою 2 ступеня, учасники команди заохочуються короткостроковою відпусткою терміном на 3 доби; за 3 місце – команда нагороджується грамотою 3 ступеня, учасники команди заохочуються короткостроковою відпусткою терміном на 3 доби.
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10