https://www.high-endrolex.com/10 Всеукраїнська науково-практична конференція “Актуальні проблеми технічних та соціально-гуманітарних наук у забезпеченні діяльності служби цивільного захисту” | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.04.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Всеукраїнська науково-практична конференція “Актуальні проблеми технічних та соціально-гуманітарних наук у забезпеченні діяльності служби цивільного захисту”

Протягом двох днів 3 та 4 квітня 2014 року у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України на факультеті техногенної безпеки та охорони праці відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція “Актуальні проблеми технічних та соціально-гуманітарних наук у забезпеченні діяльності служби цивільного захисту”. Робота конференції проходила за наступними напрямами:
- сучасні технології і системи захисту населення від небезпечних факторів надзвичайних ситуацій;
- сучасні технології, способи і тактичні прийоми проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж;
- удосконалення підготовки кадрів та психологічний супровід діяльності органів і підрозділів ДСНС України;
- застосування математичних методів та інформаційних технологій у дослідженні та моделюванні надзвичайних ситуацій у вирішенні задач служби цивільного захисту;
- історичні, правові, освітні, соціально-психологічні, економічні та організаційно-управлінські аспекти пожежної безпеки та цивільного захисту.
На конференції були представлені наукові доповіді з різних регіонів України. У роботі конференції взяли участь понад 100 науковців, курсантів та студентів.
До учасників конференції з вітальним словом звернувся генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко – т.в.о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, к.і.н., доцент, с.н.с., заслужений працівник цивільного захисту України, академік Академії будівництва України.
На пленарному засіданні було представлено 7 доповідей із проблем у сфері цивільного захисту. Значний інтерес викликали доповіді пленарної частини – Світлани Юріївни Обрусної – доцента кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Черкаського інституту банківської справи Університету банківської справи НБУ, д.ю.н., доцента (тема доповіді: «Поняття «пожежна безпека» як адміністративно правовий аспект»), Дмитра Миколайовича Харченка – завідувача кафедри психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, д.психол.н., професора (тема доповіді: «Психофізіологічні особливості підготовки кадрів і підрозділів ДСНС України»), Тетяни Дмитрівни Чубіної – професора кафедри іноземних мов та гуманітарних наук факультету цивільного захисту та забезпечення діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, д.і.н., професора (тема доповіді: «Поняття професійної культури»)
У роботі п’яти секцій із доповідями виступили науковці, науково-педагогічні працівники, ад’юнкти, студенти та курсанти з результатами наукових досліджень щодо технологій та систем захисту населення від небезпечних факторів надзвичайних ситуацій, проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж, інформаційних технологій у дослідженні та моделюванні надзвичайних ситуацій, удосконалення підготовки кадрів та гуманітарних аспектів пожежної безпеки та цивільного захисту.
Загалом учасники конференції плідно попрацювали та збагатились корисним досвідом, цікавими науковими ідеями, пропозиціями щодо подальшої співпраці та спільних наукових проектів. За підсумками наукової конференції було видано збірку матеріалів. Студентів та курсантів за активну участь в конференції нагороджено грамотами.

 


Олена Сергіївна Алексєєва,
співголова організаційного комітету конференції,
декан факультету техногенної безпеки та охорони праці
к.т.н., доцент

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10