https://www.high-endrolex.com/10 Андрій Морозов: Однією з основних складових навчального процесу в НУЦЗУ була і залишається його практична направленість | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.04.2014
НУЦЗУ

Андрій Морозов: Однією з основних складових навчального процесу в НУЦЗУ була і залишається його практична направленість

Із вересня минулого року до квітня цьогоріч курсанти Національного університету цивільного захисту в підрозділах  ГУ ДСНС України в Харківській області здійснили  несення служби у 3300 добових нарядах,  взяли участь у ліквідації майже 200 пожеж і постійно займались перевіркою протипожежного стану об”єктів. Університет підводить підсумки проходження практики майбутніх рятувальників у Харківському гарнізоні..  
Як повідомив прес-службі університету начальник навчально-методичного відділу НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Андрій Морозов, у період з 24 вересня 2013 року до 29 березня 2014 року курсанти університету постійно  проходили практику в практичних підрозділах ГУ ДСНС України в Харківській області. Майбутні рятувальники у формі добового чергування виїжджали на надзвичайні ситуації разом із справжніми професіоналами.
Із вересня до квітня  всього було задіяно 456 курсантів 2-х-5-х курсів, які здійснили несення служби у 3300 добових нарядах.  Під час проходження практики  у гарнізоні курсанти  прийняли  участь у гасінні  майже 200 пожеж,  а також  ліквідації наслідків інших небезпечних подій. За період практики 86 разів  перевіряли  протипожежний стан об’єктів, опрацьовували  питання оформлення результатів перевірок, розробляли заходи підвищення пожежної безпеки об’єктів та працювали по іншим питанням пожежно-профілактичної роботи. 
Курсанти з другого по п’ятий курси усіх факультетів НУЦЗУ – цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил, соціально-психологічного, пожежної безпеки -  відпрацьовували свої теоретичні навички в реальних умовах добового чергування. Ця робота проводилась на різноманітних посадах відповідно до напряму підготовки та обраної спеціальності кожного курсанта.
До переліку посад, на яких відпрацьовувались практичні навички,  входить:  рятувальник аварійно-рятувального відділення ДПРЧ (добове чергування);  командир рятувального відділення ДПРЧ (добове чергування);  командир відділення ДПРЧ (добове чергування); начальник відділення радіаційного та хімічного захисту;  провідний інспектор відділу техногенної безпеки Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області;  начальник караулу ДПРЧ (добове чергування);  державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки;  начальник групи радіаційного та хімічного захисту;  фахівець відділу роботи с особовим складом та психологічного забезпечення Центру забезпечення діяльності у практичному підрозділі ГУ ДСНС України в Харківській області. «Приємно зазначити, що майбутні рятувальники НУЦЗУ відповідально ставляться до проходження стажування у підрозділах харківського гарнізону, удосконалюючи практичні навички. Саме це допоможе курсантам у їх подальшій службовій діяльності, бо ж практика – запорука успіху», - зазначив полковник Морозов.
Слід нагадати, що під час проведення  у лютому наради в ГУ ДСНС України в Харківській області ректор НУЦЗУ, генерал-лейтенант  Садковий  у своїй промові визначив ефективну взаємодію рятувальників харківського гарнізону із науково-педагогічними працівниками, курсантами та студентами Національного університету цивільного захисту України. Генерал Садковий наголосив на винятковій важливості проходження вихованцями університету навчальної практики на посадах в підрозділах ГУ ДСНС України в Харківській області, проведення сумісних рейдів, позитивності залучення курсантів до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед пересічних громадян.
 Крім того, Володимир Петрович зазначив, що тісна співпраця між вищим начальним закладом, що готує якісні кадри для обласних гарнізонів і підрозділів ДСНС, і Головним управлінням ДСНС України в Харківській області  є корисною, плідною та продуктивною.
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10