https://www.high-endrolex.com/10 Володимир Андронов: Людству, щоб вижити, необхідно здійснити й пережити дуже важливий крок у своїй історії, – складовою цього кроку є ефективна протидія загрозам | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.04.2014
НУЦЗУ

Володимир Андронов: Людству, щоб вижити, необхідно здійснити й пережити дуже важливий крок у своїй історії, – складовою цього кроку є ефективна протидія загрозам

Про технократичний напрямок розвитку наукового прогресу,  виникнення нових небезпек на фоні соціальних протиріч і ефективну протидію загрозам  йшла мова у зверненні проректора з наукової роботи Національного університету цивільного захисту України, доктора технічних наук, професора до учасників  Міжнародної науково-практичної конференції курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту», яка відкрила свою роботу 2 квітня у Харкові і буде працювати упродовж двох  днів на базі провідного вишу Держслужби України з надзвичайних ситуацій. 
Важливою особливістю конференції є участь у її роботі курсантів і студентів. «Я сподіваюся, що в недалекому майбутньому з цих молодих людей вийдуть кваліфіковані фахівці, які нарівні з досвідченими офіцерами будуть нести нелегку службу з порятунку людей, - підкреслив в інтерв”ю прес-службі університету ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант  Володимир Садковий. - Приємно відзначити участь у конференції колег із Росії, Республіки Білорусь, Болгарії, Азербайджану, Казахстану й Туркменістану. Їх інтерес свідчить про важливість і актуальність проблем, які обговорюються й вирішуються на нашому заході. Упевнений, що конференція дасть можливість проявити себе тим, хто робить зараз тільки перші кроки в науці. Наше зібрання безсумнівно відповідає викликам часу. Це той випадок, коли наука повинна стати основним аргументом та інструментом у доказовій базі проблеми, продемонструвати значущість її можливостей у пошуку істини, розставити усі крапки над «і».
Майже 200 учасників Міжнародного форуму розглядають  аспекти вдосконалення цивільного захисту держави. До збірки наукових тез увійшло понад 450 матеріалів, які розраховані на інженерно-технічних працівників Держслужби України з надзвичайних ситуацій, науково-педагогічний склад, ад”юнктів, слухачів, студентів та курсантів технічних навчальних закладів України та інших країн світу.
Проведення щорічної наукової конференції курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту» на базі  НУЦЗУ стало традиційним і щороку набуває актуальності в сучасному науковому просторі. Після проведення пленарного засідання, де слухали 4 доповіді молодих науковців, розпочалась робота у 8 секціях: «Профілактика надзвичайних ситуацій», «Організація управління діяльністю підрозділів цивільного захисту», «Гасіння пожеж та аварійно-рятувальні роботи», «Аварійно-рятувальна та спеціальна техніка», «Автоматичні системи безпеки та інформаційні технології», «Психологічне та гуманітарне забезпечення цивільного захисту», «Природничо-наукові аспекти цивільного захисту», «Охорона праці та техногенно-екологічна безпека». Тематика доповідей охоплює питання профілактики надзвичайних ситуацій, організації управління діяльністю підрозділів цивільного захисту, гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт, аварійно-рятувальної та спеціальної техніки, інформаційних технологій та математичного моделювання, психологічного забезпечення цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, екологічних проблем, комунікативної компетенції фахівця системи цивільного захисту.
3 квітня триватиме робота у секціях. О 16 годині -   урочисте закриття конференції.  Учасники і оргкомітет Міжнародного форуму підведуть  підсумки роботи і  затвердять  проект резолюції.
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – Ігор Котов
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10