https://www.high-endrolex.com/10 МОН України визнало НУЦЗУ лідером в інноваційній модернізації національної освіти | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.04.2014
НУЦЗУ

МОН України визнало НУЦЗУ лідером в інноваційній модернізації національної освіти

18-20 березня у Києві відбулася V міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2014», організаторами якої стали Міністерство освіти і науки України та Національна академія педагогічних наук України. Свої вагомі інноваційні досягнення презентували 995 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукових установ, методичних центрів, органів управління освітою, асоціацій, закордонних освітніх агенцій, видавництв, підприємств та бізнес-структур, що забезпечують засобами навчання галузь освіти з усіх регіонів України, а також учасники з Естонії, Литви, Польщі, США, Росії, Молдови та Узбекистану. Зокрема, 147 – університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, наукових установ; 12 – зарубіжних закладів освіти та міжнародних представництв; 667 – органів управління освітою, закладів післядипломної освіти, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних та позашкільних навчальних закладів тощо.
Національний університет цивільного захисту України нагороджено дипломом за презентацію досягнень в інноваційній модернізації національної освіти. Це свідчить про визнання інноваційної навчальної діяльності університету, у тому числі - визнання на міжнародному рівні.
Сьогодні провідний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій має укладені договори про співробітництво в освітній та науково-дослідній сферах із МНС Республіки Азербайджан, Гомельським інженерним інститутом МНС Республіки Білорусь, Санкт-Петербурзьким університетом МНС Російської Федерації, Воронезьким інститутом МНС Російської Федерації, Бєлгородським державним технологічним університетом ім. В.Г. Шухова Російської Федерації.
Також реалізуються програми «подвійних дипломів» з Технічним Університетом-Варна (Болгарія) за програмами підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр» за напрямом підготовки «Цивільний захист» та «магістр» за спеціальністю «Цивільний захист», а також реалізуються спільні проекти з Головною Школою Пожежної Служби Республіки Польща, в межах яких курсанти, студенти та науково-педагогічні працівники університету беруть участь в освітніх заходах на території Республіки Польща та ряду країн ЄС.
До речі, у 2012-2013 році Міністерство освіти і науки України визнало університет одним з лідерів національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів України. Нагадаємо, у листопаді 2012 року Національний університет цивільного захисту України отримав Гран-прі у номінації «Профорієнтаційна робота серед молоді». За багаторічну інноваційну педагогічну діяльність по модернізації освіти в Україні університет отримав почесне звання «Лідер національної освіти».
У квітні 13 року НУЦЗУ отримав гран-прі XXIII Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра - 2013» та ХІІ Міжнародної виставки закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном» у номінації «Розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу» і почесне звання «Лідер національної освіти» за багаторічну інноваційну педагогічну діяльність з модернізації освіти в Україні».
Півроку по тому, 14-16 листопада, навчальний заклад став переможцем у номінації «Інноваційний розвиток освіти та сучасні педагогічні технології» серед вищих навчальних закладів України I-IV рівнів акредитації, що взяли участь у Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – 2013».
Як зазначив ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, НУЦЗУ сьогодні є єдиним вишем у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, та і в державі загалом, хто має право, а головне – можливість і потенціал, для навчання іноземців за тими унікальними напрямами та спеціальностями, що на сьогодні проліцензовано. І хоча цей процес, говорить генерал Садковий, протікає в умовах складної конкурентної боротьби – сьогодні в Україні навчається близько п’ятдесяти тисяч іноземців, університет посів належне місце у системі міжнародної освіти України.


Вікторія Коленко, Лариса Кошеварова, прес-служба НУЦЗУ, фото – Сергія Мішеніна

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10