https://www.high-endrolex.com/10 Харків: На базі НУЦЗУ пройде Міжнародний форум молодих науковців у галузі цивільного захисту та пожежної безпеки. Акредитація ЗМІ. Прес-реліз | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.03.2014
НУЦЗУ

Харків: На базі НУЦЗУ пройде Міжнародний форум молодих науковців у галузі цивільного захисту та пожежної безпеки. Акредитація ЗМІ. Прес-реліз

2-3 квітня в Національному університеті цивільного захисту України  відбудеться  Міжнародна науково-практична конференція курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту» та другий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Цивільна оборона та пожежна безпека». У науковому форумі візьмуть  участь фахівці з Польщі, Болгарії, Росії, Білорусі, Республіки Азербайджан, багатьох регіонів України. Більше півсотні наукових досліджень опубліковані у  збірках матеріалів конференції.  
2 квітня о 14.30 у аудиторії 22 почне роботу конференція.
Проведення щорічної наукової конференції курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту» на базі  НУЦЗУ стало традиційним і щороку набуває актуальності в сучасному науковому просторі.
 Міжнародна конференція збере провідних фахівців, молодих науковців різних вищих навчальних закладів України, ближнього і дальнього зарубіжжя, що є запорукою нових досягнень і символом збереження кращих наукових традицій.
Тематика доповідей на конференції буде різноманітною та охоплюватиме питання профілактики надзвичайних ситуацій, організації управління діяльністю підрозділів цивільного захисту, гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт, аварійно-рятувальної та спеціальної техніки, інформаційних технологій та математичного моделювання, психологічного забезпечення цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, екологічних проблем, комунікативної компетенції фахівця системи цивільного захисту.
Після пленарних доповідей робота наукового форуму триватиме у роботі  восьми секцій: «Профілактика надзвичайних ситуацій», «Організація управління діяльністю підрозділів цивільного захисту», «Гасіння пожеж та аварійно-рятувальні роботи», «Аварійно-рятувальна та спеціальна техніка», «Автоматичні системи безпеки та інформаційні технології», «Психологічне та гуманітарне забезпечення цивільного захисту», «Природничо-наукові аспекти цивільного захисту», «Охорона праці та техногенно-екологічна безпека».
Як зауважує проректор з наукової роботи НУЦЗУ  полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, подібні заходи створюють умови для залучення молоді до наукових досліджень і дозволяють підтримувати інтерес до науки в період навчання.
Практика проведення подібних заходів в НУЦЗУ засвідчує, що  науково-дослідна робота курсантів і студентів університету  є найважливішою складовою освітнього процесу, йде  формування мотивації до дослідницької роботи та сприяння курсантам і студентам в оволодінні науковим методом пізнання,  підтримується  діяльність курсантських та студентських наукових товариств і розвиваються нові форми науково-дослідної діяльності курсантів і студентів, здійснюється  відбір талановитої молоді, які мають здібності до науково-дослідної діяльності, для продовження навчання в ад’юнктурі університету.  
До участі в Міжнародній конференції  залучається  широке коло зацікавлених осіб у тому числі й практичних працівників, здійснюється  співробітництво з науковими товариствами курсантів і студентів інших вузів України та зарубіжжя, вивчається позитивний досвід організації науково-дослідної роботи молодих вчених із впровадженням нових форм і методів у свою роботу.
3 квітня о 9 годині у конферец-залі відбудеться  нагородження учасників міжнародної конференції грамотами за активну участь у заході.
Сьогодні Національний університет цивільного захисту є надійним гарантом збереження наукових традицій і центром розвитку курсантсько-студентської науки в багатьох галузях технічного та гуманітарного спрямування.
Лариса Кошеварова, НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10