https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці НУЦЗУ провели для пересічних громадян у Центральному парку ім. Горького свято спорту і безпеки життя | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.03.2014
НУЦЗУ

Фахівці НУЦЗУ провели для пересічних громадян у Центральному парку ім. Горького свято спорту і безпеки життя

29 березня у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького фахівці Національного університету цивільного захисту України провели для пересічних громадян акцію «Свято спорту та безпеки життя».
Харків’яни та гості міста стали учасниками показових занять з виконання дій при виявленні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів військового походження; використання індивідуальних засобів захисту органів дихання; демонстрації «шкоди» паління на іонізуючому очисникові повітря; рятування постраждалого з покрівлі 3-го поверху та саморятування; демонстрації тактико-технічних можливостей пожежно-рятувальних автомобілів. Фахівці-піротехніки розповіли харків'янам, як і коли використовувати піротехнічні засоби та нагадали про їх небезпеку для дітлахів.
Бажаючі мали змогу випробувати в дії металошукачі. Фахівці кафедри спеціальної хімії та хімічної технології продемонстрували різні лабораторні експерименти, а кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій презентували протипожежні сигналізації, які використовуються в Україні.
Цікаву та різноманітну культурно-масову програму підготували творчі самодіяльні колективи Національного університету цивільного захисту України «Флейм», «Ліцедій», «Аніма» та команда КВН «1-01». Для учасників акції проведено пізнавальну вікторину з пожежно-рятувальної тематики та безпеки життя, різноманітні конкурси для дітей та дорослих, а також розіграні призи. Чемпіони та призери змагань обласного, Всеукраїнського та світового рівнів навчального закладу продемонстрували свою міць та вправність, провівши майстер-класи з правил самооборони та захисту.
Гостей приємно дивував чаруючими мелодіями духовий оркестр Національного університету цивільного захисту України.
Соціальні акції, що проводяться навчальним закладом профорієнтаційного спрямування, не поодинокі. Вони сприяють широкій пропаганді престижності, затребуваності та актуальності професії рятівника, а також мають за мету запобігти будь-якій надзвичайній ситуації, нагадуючи про правила безпеки життєдіяльності широкому загалу.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дар’ї Ахмадуліної

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10