https://www.high-endrolex.com/10 Студентка НУЦЗУ отримала диплом ІІІ ступеня у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Вікова та педагогічна психологія» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.03.2014
НУЦЗУ

Студентка НУЦЗУ отримала диплом ІІІ ступеня у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Вікова та педагогічна психологія»

20-21 березня у Державному вищому навчальному закладі «Переяславль-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Вікова та педагогічна психологія». Своє наукове дослідження з теми «Формування професійної мотивації у майбутніх представників ризиконебезпечних професій»
на розсуд галузевої комісії представила студентка 4-го курсу соціально-психологічного факультету Національного університету цивільного захисту України Анастасія Сошенко. Науковим керівником дослідниці став кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри прикладної психології капітан служби цивільного захисту Валерій Боснюк. Як зазначила у своїй роботі Анастасія Сошенко, актуальність дослідження визначено сучасними об'єктивними вимогами, що пред'являються до професіоналізму фахівців, діяльність яких проходить в екстремальних умовах, а також невирішеними питаннями проблеми професійного самовизначення сучас¬ного курсанта.
У сучасній психології існує безліч різних теорій, підходи яких до вивчення проблеми мотивації професійної діяльності досить серйозно відрізняються. На думку науковця, мотивація – це сукупність факторів, що спонукають, визначальну активність особистості; до них відносяться мотиви, потреби, стимули, ситуативні фактори, які детермінують поведінку людини. Під мотивацією до професійної діяльності, зазначає у своєму дослідженні Анастасія Сошенко, розуміються дії конкретних мотивів, які обумовлюють вибір професії і тривале виконання обов'язків, пов'язаних з цією професією.
Проаналізувавши безліч літературних джерел та провівши експериментальні дослідження, студентка встановила, що у майбутніх представників ризиконебезпечних професій найбільше виражені мотиви підтримання життєдіяльності, мотив соціального статусу, потреба у матеріальній винагороді та пізнання змісту конкретної праці, а найнижчі показники спостерігаються за мотивами комфорту, суспільної корисності, естетичні та матеріальні творчі мотиви.
Вітаємо Анастасію, бажаємо їй наукових перемог та творчого натхнення!

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Валерія Боснюка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10