https://www.high-endrolex.com/10 Молодь Полтавщини обирає майбутнє разом з рятувальниками | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.03.2014
НУЦЗУ

Молодь Полтавщини обирає майбутнє разом з рятувальниками

Об’єднуючи зусилля, фахівці Національного університету цивільного захисту України та підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій в областях проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо безпеки життєдіяльності серед населення.
Так, 20 березня у рамках тижня безпеки, що наразі проходить у навчальних закладах на Полтавщині, декан факультету техногенно-екологічної безпеки університету Олександр Мєтєльов, начальник факультету оперативно-рятувальних сил полковник служби цивільного захисту Олег Безуглов, заступник начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки полковник служби цивільного захисту Микола Місюра та старший інспектор сектора зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю майор служби цивільного захисту Вікторія Коленко в актовій залі Управління ДСНС України в Полтавській області у доступній формі нагадали учням випускних класів Полтавщини про правила безпечної поведінки під час складних погодних умов, при виникненні пожежі, виявленні вибухонебезпечних предметів. Майже 600 школярів із 20 шкіл міста й області прослухали інформацію щодо вступу кандидатів на навчання до університету (за держзамовленням та на госпрозрахунковій підставі), про загальні положення та умови прийому до Національного університету цивільного захисту України. Школярі отримали презентаційну продукцію та переглянули документальний відеофільм про навчальний заклад, взнали алгоритм дії для потенційних абітурієнтів, а також про існуючі на сайтах університету віртуальні тури навчальним закладом та викладену повну і вичерпну інформацію щодо факультетів та кафедр НУЦЗУ.
Михайла Ярового, випускника зош № 19, зацікавили навчальні дисципліни, пов’язані із висотною підготовкою рятувальників. Так склалося, що Михайло обрав для себе небезпечну професію неспроста – батько Володимир Миколайович майже 20 років захищає життя і здоров’я людей від вогняної небезпеки. Лисняк Костянтин, випускник зош № 35, говорить, що стати рятувальником - його бажання. Він щиро захоплюється цією професією. А суворий розпорядок дня та дисципліна його лякають. Хоче стати екстремальним психологом і Даша Кузьмук. Сьогодні вона активна учасниця команди Дружини юних пожежних. А в майбутньому бачить себе «лікарем людських душ».
Питань в учнів було безліч – а це значить, що молодь Полтавщини цікавить небезпечна, але благородна професія рятувальника.
Незабаром на обласному державному телебаченні «Лтава» у програмі «Народна служба порятунку 101» та міському телебаченні «Місто» й «ІРТ» вийде в ефір сюжет про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з випускниками навчальних закладів освіти, також інформацію уже розміщено на сайті Полтавської облдержадміністрації, офіційному сайті Управління ДСНС України в Полтавській області.

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото і відео – прес-служби У ДСНС України в Полтавській області
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10