https://www.high-endrolex.com/10 Понад 200 науковців на базі НУЦЗУ обговорили питання наукового забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.03.2014
НУЦЗУ

Понад 200 науковців на базі НУЦЗУ обговорили питання наукового забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів

12 березня в Національному університеті цивільного захисту України пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів».
До першої столиці з’їхались 230 науковців з різних регіонів нашої держави. Відкрив пленарне засідання перший проректор з навчальної та методичної роботи Національного університету цивільного захисту України полковник служби цивільного захисту Олег Назаров. Він вітав присутніх та бажав плідної роботи представникам наукового форуму. На пленарному засіданні було заслухано доповіді щодо аналізу виникнення надзвичайних ситуацій в Україні протягом 2013 року, прогнозування поширення природної пожежі та пошуку оптимальних параметрів процесу її ліквідації, аналізу дій підрозділів Головного управління ДСНС України у Харківській області під час рятування людей та гасіння пожежі на заводі ПАТ «Хартрон», особливостей застосування підвісної канатної лебідки «Удача» при евакуації з висоти тощо.
Протягом наукового форуму тривав відеоконференцзв’язок із науково-педагогічними працівниками Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
У рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів» за допомогою спускового пристрою - підвісної канатної лебідки «Удача» - було відпрацьовано два епізоди: масову евакуацію за допомогою ПКЛ «Удача» та евакуацію ланки газодимозахисної служби за допомогою цього ж спускового пристрою.
Підвісна канатна лебідка «Удача» була впроваджена науково-педагогічними працівниками пожежної та рятувальної підготовки Національного університету цивільного захисту України для використання при відпрацюванні дій з евакуації людей з висоти. Пристрій вітчизняного виробництва гарантує безпечний спуск вантажу масою до 2600 кілограмів. У разі виникнення надзвичайної ситуації на висоті максимально одночасно можна евакуювати 13 людей.
Виступаючи перед учасниками конференції, заступник директора ВАТ «Донецький завод гірничорятувальної апаратури» Олександр Морозов привітав усіх присутніх та подарував майбутнім рятувальникам – курсантам Національного університету цивільного захисту України - унікальні засоби індивідуального захисту органів дихання. Модернізований респіратор Р -30 Е є сучасним регенеративним апаратом з часом захисної дії 4 години. Його використовуватимуть фахівці підрозділів ДСНС України, а також при веденні промислових робіт у непридатному для дихання середовищі, де необхідний захист органів дихання понад дві години. Технічні параметри та умови дихання респіратора Р -30 Е повністю відповідають вимогам європейського стандарту. Приємно, що курсанти НУЦЗУ одними із перших використовуватимуть сучасний засіб індивідуального захисту органів дихання на практичних заняттях.
Також було подаровано саморятувальник цивільний ізолюючий Він призначений для забезпечення захисту органів дихання та зору пересічних громадян від впливу непридатної для дихання атмосфери (токсичні продукти горіння) при евакуації із задимлених приміщень під час пожежі в готелях, виробничих приміщеннях, школах, лікарнях, офісах, житлових будинках та при аваріях на всіх видах транспорту або метрополітену.

Як зазначив начальник факультету оперативно-рятувальних сил університету полковник служби цивільного захисту Олег Безуглов, підвісна канатна лебідка «Удача» довела на практиці свою ефективність та надійність. Чим більше цього спорядження з’явиться на озброєнні Державної служби України з надзвичайних ситуацій та у місцях з масовим перебуванням людей в будівлях підвищеної поверховості, тим більше буде врятованих життів – сказав полковник Безуглов.
Далі робота Всеукраїнської науково-практичної конференції «Наукове забезпечення діяльності оперативно-рятувальних підрозділів» тривала у секціях: «Моніторинг надзвичайних ситуацій, пожежегасіння та аварійно-рятувальні роботи», «Інженерна та аварійно-рятувальна техніка», «Проблемні питання професійної підготовки», «Дослідження процесів горіння», «Пожежевибухопрофілактичні заходи».

)

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео - Дар'ї Ахмадуліної 































 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10