https://www.high-endrolex.com/10 Підвищення професійної свідомості − передумова високого рівня промислової безпеки та охорони праці в майбутньому! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.03.2014
НУЦЗУ

Підвищення професійної свідомості − передумова високого рівня промислової безпеки та охорони праці в майбутньому!

Для реалізації традиційної парадигми «знання-вміння-навички», що відповідає сучасним запитам суспільства і реальним вимогам ринка праці та формування у курсантів та студентів відповідальності за особисту та колективну безпеку і усвідомлення необхідності обов’язкового виконання в повному обсязі всіх заходів гарантування безпеки праці на робочих місцях кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки продовжує проведення низки лабораторних робіт в рамках дисципліни «Розслідування, облік та аналіз нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві».

Одним із шкідливих виробничих факторів, які при тривалому впливі на працівників можуть призвести до важких професійних захворювань, є шум. Постійний і тривалий виробничий шум здатний істотно знизити працездатність, підвищити ступінь ризику травм і нещасних випадків, внаслідок чого виникають порушення слухового контролю.

Тому в рамках розпочатого циклу лабораторних робіт щодо дослідження шкідливих виробничих факторів 5 березня  доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ Бєлан С.В. та викладач кафедри Дейнеко Н.В. провели лабораторну роботу з курсантами та студентами групи ОПкс-10-545 щодо дослідження шуму у виробничому приміщенні.

У процесі проведення лабораторної роботи слухачі не тільки ознайомились з цифровим приладом, призначеним для вимірювання звукового тиску «ШУМОМІР SM-10», але й здобули практичні навички щодо його використання при різноманітних джерелах шуму.

 

Дейнеко Наталя,

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10