https://www.high-endrolex.com/10 Слухачі магістратури НУЦЗУ взяли участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня цивільної оборони | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.02.2014
НУЦЗУ

Слухачі магістратури НУЦЗУ взяли участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня цивільної оборони

27 лютого слухачі магістратури Національного університету цивільного захисту України взяли участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня цивільної оборони за темою «Протиепідемічні та профілактичні заходи в епідемічних осередках при надзвичайних станах в аспектах цивільного захисту населення».
Першого березня святкується Всесвітній день цивільної оборони, який був обраний не випадково. Саме в цей день набрав чинності устав Міжнародної організації цивільної оборони, який схвалили 18 держав. Серед напрямків діяльності слід виділити такі: підготовку національних кадрів в галузі управління в період надзвичайних ситуацій, покращення систем попередження і захисту населення; пропаганду досвіду і знань з цивільної оборони і питанням управління в період надзвичайних ситуацій.
За ініціативи Харківської медичної академії післядипломної освіти в Національному університеті цивільного захисту України відбувся круглий стіл. Ключову позицію в освітньому процесі завжди посідають подібні заходи. Тому не можна переоцінити роль розвитку відкритого діалогу між медичними працівниками і рятувальниками.
Відкрив перший подібний проект в даному напрямку та побажав присутнім плідної роботи начальник медико-санітарної частини Національного університету цивільного захисту України кандидат психологічних наук полковник служби цивільного захисту Юрій Приходько.
Велику зацікавленість слухачів магістратури викликала доповідь кандидата медичних наук, доцента Харківської медичної академії післядипломної освіти Ірини Багмут. В ході виступу було проведено розгорнутий аналіз і обговорення протиепідемічних та профілактичних заходів в епідемічних осередках при надзвичайних ситуаціях, які мають свою специфіку. Слухачами магістратури були задані гострі хвилюючі питання.
З корисною для слухачів магістратури інформацією на засіданні виступив доктор медичних наук, професор Харківської медичної академії післядипломної освіти Олег Карабан, який ознайомив присутніх з психологічним впливом на рятувальників під час надзвичайних ситуацій, вакцинацією під час ліквідації епідемічних осередків і також, у свою чергу, поставив питання слухачам магістратури, котрі взяли активну участь в обговоренні даної тематики.
Закриваючи засідання, начальник медико-санітарної частини НУЦЗУ Юрій Приходько подякував усім учасникам круглого столу за активну роботу, за їх особисту небайдужість до питань захисту населення від надзвичайних ситуацій та їх трагічних наслідків.



Валерія Лютенко, слухач магістратури управління НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дмитра Ткачука.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10