https://www.high-endrolex.com/10 Підготовці висококваліфікованих фахівців з охорони праці сприяє співпраця НУЦЗУ і державних установ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2014
НУЦЗУ

Підготовці висококваліфікованих фахівців з охорони праці сприяє співпраця НУЦЗУ і державних установ

25 лютого поточного року Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області підведено підсумки роботи за 2013 рік, де серед представників регіональної сфери охорони праці були присутні декан факультету техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ Олександр Мєтєльов та доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олена Шароватова.

Даний захід очолив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області Валерій Предко.

У доповідях щодо підсумків роботи виконавчої дирекції Фонду у Харківській області за 2013 рік відзначено зниження динаміки випадків травматизму та професійних захворювань у порівнянні з попередніми роками (у т.ч. зі смертельними наслідками, групових, загалом та за галузями), увагу звернуто на гендерний, віковий аспекти проблеми, на наявність стажу роботи потерпілих та на відповідні випадки вживання речовин наркотичного характеру. Визначені основні причини, що зумовлюють існуючі статистичні показники, серед яких організаційні, технічні, психофізіологічні причини із домінуванням порушень правил виробничої безпеки та правил дорожнього руху.

У ході обговорень розмежовано питання охорони праці щодо промислового та сільськогосподарського секторів, проаналізовано питання про кошти за штрафи, що стягнуті за порушення вимог до умов праці, про страхові виплати у регіоні, що становлять понад 125 млн. грн. / рік.

Також визначено і шляхи подолання проблемних питань найбільшого відділення виконавчої дирекції Фонду у Харківській області у місті Харкові, що за структурною організацією не має аналогів в інших регіонах нашої держави.

До слова та визначення перспектив подальшої діяльності і співпраці були запрошені заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Харківській області Ігор Пантелєєв, перший заступник голови об’єднання профспілок Харківської області Сергій Волков та інші посадові особи і представники сфери охорони праці.

Науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, що готують майбутніх фахівців за напрямом підготовки «Охорона праці», поділившись досвідом, наголосили на проблемних питаннях рівня підготовки як молодих, так і вже досвідчених фахівців, торкнулись і питань напрямів та тенденцій розвитку науки у даній сфері.

На завершення підведення підсумків роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області за високі показники у професійній діяльності та розвиток профспілкового руху нагороджені найкращі колективи даної сфери. Представники ж наглядових органів у даній сфері закликали роботодавців до сумісної діяльності заради загального виграшу на професійному полі, що орієнтоване на безпеку трудової діяльності працюючих громадян.

 

 

Олена Шароватова,

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10