https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ відбулася соціально-просвітницька акція «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ» у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.02.2014
НУЦЗУ

У НУЦЗУ відбулася соціально-просвітницька акція «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ» у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок»

21 лютого до Дня захисника Вітчизни працівники Національного університету цивільного захисту України разом із харківськими школярами, вчителями та батьками провели акцію «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ» у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок» під гаслом – «Співпраця заради порятунку» під патронатом Харківської Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації і Департаменту освіти Харківської міської ради.
Унікальну модель пожежно-рятувального автомобіля - точну копію машини навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ, яку розробили журналісти Черкащини і працівники університету, моделювали разом курсанти, студенти та учні 20 харківських шкіл. Всього в Україні з’явиться чотири тисячі пожежно-рятувальних машин з символікою НУЦЗУ, логотипом НПРЧ (навчальна пожежно-рятувальна частина) і номером РЯТІВНИК
Крім того, до конструювання пожежних авто залучилися пацієнти відділення комплексної реабілітації та протезно-ортопедичної допомоги дітям Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності (діти мають вроджені ортопедичні патології, ампутаційні і вроджені дефекти кінцівок, захворювання опорно-рухового апарата, у т.ч. ДЦП), реабілітанти реабілітаційного наркологічного центру «Позитив» (м. Харків), студенти Харківської гуманітарно-педагогічної академії, члени Клубу активного довголіття «Друга молодість» під піклуванням Харківського обласного благодійного фонду «Соціальна Служба Допомоги», вихованці Харківської спеціалізованої школа-інтернат ІІІ ступеня «Юнкерське училище» Харківської обласної ради, комунальний заклад «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради, де навчаються діти із вадами слуху, а відтепер і вихованці Курязької виховної колонії Управління державної пенітенціарної служби у Харківській області.
В такий спосіб українським дітям, школярам, підростаючому поколінню буде розказано про складну і небезпечну, але водночас благородну професію рятувальника, доведено її престижність, затребуваність та актуальність. А ретельна робота над моделлю пожежно-рятувальної машини із символікою НУЦЗУ вирішить одне із основних завдань соціальної акції «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ» у межах Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок», метою .якого є популяризація духовних і моральних надбань, консолідація зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі, сприяння формуванню громадської позиції та соціально-правової активності учнів і студентів.
Цього дня понад 60 учасників акції отримали подяки від ректора Національного університету цивільного захисту України. Звернувшись до присутніх, проректор по роботі з персоналом навчального закладу полковник служби цивільного захисту Вадим Попов вітав усіх, хто взяв участь у процесі конструювання пожежного автомобіля. Він зазначив: «Наш університет разом із редакцією журналу «Юний моделіст-конструктор» добре попрацювали і створили соціально-просвітницький, професійно орієнтований медіа-проект, який включає багато аспектів: організацію школярів в позанавчальний час, популяризацію професії рятувальник, залучення майбутніх абітурієнтів до навчання в НУЦУ. А в цілому, такі відкриті, щирі, цікаві, доступні журнальні теми сприяють довірі населення до пожежно-рятувальної служби».
Для всіх присутніх було представлено відео-презентацію журналу «Юний моделіст-конструктор техніки».
До речі, наприкінці 2013 року в українському дитячому видавництві «Весела перерва» вийшов черговий номер цього журналу тиражем 4 000 екземплярів, який присвячено діяльності Національного університету цивільного захисту України. У цьому номері для школярів – майбутніх інженерів та технодизайнерів - від НУЦЗУ подарунок – модель пожежно-рятувального автомобіля ПНС-110 на базі КамАЗа-43114 у масштабі 1:32., а також вичерпна інформація про життєдіяльність провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Наймолодші учасники акції подарували свої сконструйовані моделі пожежних автомобілів присутнім ветеранам НУЦЗУ.
Сьогодні до акції долучився ще один харківський школяр – Максим Анзін. Він навчається у 5 класі Харківської гімназії № 12. Але, на жаль, у зв’язку із хворобою Максим зараз не ходить до школи. Його брат – Микита Ліпілін, який вже зробив машинку і отримав сьогодні подяку, розповів хлопцю про журнал і моделювання автомобіля. І сьогодні Максим отримав журнал і теж змоделює пожежне авто. А допоможе йому брат Микита, а якщо потрібно, і курсанти університету допоможуть.
Акція стартувала в Національному університеті цивільного захисту України – тож ще одна славна подія увійшла до скарбнички славних традицій навчального закладу.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10