https://www.high-endrolex.com/10 Новини ОТБ: Майбутні рятувальники зустрілись із вихованцями Курязької колонії | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.02.2014
НУЦЗУ

Новини ОТБ: Майбутні рятувальники зустрілись із вихованцями Курязької колонії

Вихованців Курязької колонії  залучили до акції «Зробимо життя безпечним разом з Національним університетом цивільного захисту України». Захід триває у рамках Всеукраїнського проекту «Моральний вчинок». Його метою є популяризація духовних і моральних надбань, спрямованих на саморозвиток особистості, формування громадської позиції та соціально-правової активності.
Приїзд курсантів і викладачів Національного університету цивільного захисту України викликав особливий інтерес у вихованців Курязької колонії. Хлопцям розповіли про роботу рятувальників, перевірили знання протипожежної безпеки, а також показали документальний фільм про те, як діяти  під час пожежі.  «Співпраця заради порятунку» так організатори назвали проект, до якого  залучають всі верстви населення.
Олена Шароватова, Доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ
Абсолютно на самом деле любые категории людей должны быть вовлечены в подобные акции. И ответы ребят на вопросы подтверждают какие-то тезисы, что мы остаемся равными, не смотря на любые проявления и особенности судеб.
Для курсантів університету виховна година, проведена у виправному закладі, стала корисною ще  й професійною інформацією з питань безпеки як техногенного, так і соціального характеру.
Віталій Галич, курсант 5-го курсу НУЦЗУ
Насамперед, це дуже добрий досвід спілкування, оскільки я навчаюся на соціально-психологічному факультеті, це також частина моєї майбутньої роботи. Проте я був дуже радий що мені запропонували взяти участь в цій акції.
Поспілкувавшись,  разом вирішили і попрацювати – збирали   моделі  пожежно-рятувальних автівок із символікою університету цивільного захисту.
Володимир, вихованець Курязької колонії ім. Макаренка
Показывали нам моделирование изделий пожарных машин. Красиво, даже сами пробовали, курсанты помогали.
Роман, вихованець Курязької колонії ім. Макаренка
Очень интересно все это вырезать, послушать, нового чего-то услышать, для себя что-то выбрать. Интересно очень.
Антон, вихованець Курязької колонії ім. Макаренка
Сотрудники которые нам рассказывали о профессии пожарника очень доступно все и ясно нам объяснили.
Після символічного майстер-класу гостям колонії показали  творчі роботи її вихованців та розповіли про діяльність гуртків, де хлопці  вчаться малювати, вишивати та майструвати. Психолог колонії Марія Шаповалова певна, що подібні заходи неабияк впливають на розвиток вихованців .
Марія Шаповалова, практичний психолог Курязької виховної колонії ім. Макаренка
Те занятие, которые вот проходят – и сегодняшнее занятие, и то, что проходит в колонии не может никак не сказаться на том, что дети все-таки видят другую жизнь, другую норму поведения и по этому они тянутся к хорошему, доброму.
Після зустрічі з курсантами-рятувальниками коло інтересів   у вихованців колонії збільшилося. Багато хто з них побажав займатися у гуртку з моделювання.
Дмитро Холод, начальник Курязької виховної колонії ім. Макаренка
Подобные мероприятия, как было сегодня проведение мастер-класса по изготовлению пожарных машин, для них это в новость. Ну а мальчишки есть мальчишки, для всех интересны подобные вещи, особенно профессия спасателя и все что этого касается.
 Харківська обласна державна телерадіокомпанія, «Новини ОТБ», журналіст Ксенія Ручка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10