https://www.high-endrolex.com/10 На базі Національного університету цивільного захисту України практичні психологи ДСНС України пройшли соціально-психологічний тренінг «Вижити та врятувати» та вперше отримали дипломи тренерів-психологів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.12.2013
НУЦЗУ

На базі Національного університету цивільного захисту України практичні психологи ДСНС України пройшли соціально-психологічний тренінг «Вижити та врятувати» та вперше отримали дипломи тренерів-психологів

26 грудня практичні психологи Державної служби України з надзвичайних ситуацій завершили навчання навичкам проведення соціально-психологічного тренінгу «Вижити та врятувати» на базі Національного університету цивільного захисту України та вперше отримали дипломи тренерів-психологів.
Нагадаємо, що 24-26 грудня науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології університету проводили тренінг з метою підвищення професійного рівня, накопичення знань та практичних навичок, покращення психологічної майстерності і навчання психологів ДСНС України методам зняття психологічної напруги в особового складу, який брав участь у ліквідації надзвичайних ситуацій.
Як зазначила начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології навчального закладу підполковник служби цивільного захисту Світлана Лєбєдєва, соціально-психологічний тренінг «Вижити та врятувати» є принципово новою формою в межах психотренінгових технологій,яка використовується під час відновлювального періоду. Цей тренінг відкриває ефективні способи та можливості підвищення результативності діяльності працівників ДСНС України. Його особливістю, говорить підполковник Лєбєдєва, є те, що він не навчальний, як переважна більшість тренінгів, а призначений саме для відновлення психологічної стійкості фахівців екстремальних видів діяльності, у тому числі і рятувальників після виконання ними завдань за призначенням в осередку надзвичайної ситуації.
Тренінг розроблявся спеціалістами науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ з урахуванням тих специфічних завдань, що вирішують рятувальники під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, та розрахований на 3 повних дні. Але, враховуючи завантаженість особового складу ДСНС, є можливим проведення цього тренінгу протягом двох днів, але не менше.
За програмою навчання, учасники заходу навчались за шістьма блоками, що складалися з відповідних вправ, а саме: «Комунікативним», «Поведінково-діяльнісним», «Когнітивним», «Свідомість особистості», «Емоційним», «Ставлення особистості». До кожного блоку додавався мінімум теорії, що стала дуже доступною і зрозумілою. Як зазначила учасниця тренінгу - провідний фахівець-психолог відділу психологічного забезпечення діяльності оперативно-рятувальних сил цивільного захисту Центру психологічного забезпечення підрозділів ОРС ЦЗ Управління забезпечення ОРС ЦЗ ДСНС України старший лейтенант служби цивільного захисту Тетяна Чабак, основна робота проходила у практичних формах, розігрувались деякі ситуації зі службового, сімейного життя, проводились спеціальні ігри, які записувались на відео, а потім обговорювалися групою. При цьому створювалась атмосфера зацікавленості та максимального прояву особистої творчості кожного учасника тренінгу.
Соціально-психологічний тренінг «Вижити та врятувати» довів свою ефективність і отримав позитивні відгуки як від самих рятувальників, які брали участь у ньому, так і їх керівників, а основне - уперше після навчання практичні психологи ДСНС України отримали дипломи тренерів-психологів.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10