https://www.high-endrolex.com/10 Участь працівників НУЦЗУ у роботі технічного комітету зі стандартизації (ТК 25) «Пожежна безпека та протипожежна техніка», яка пройшла на базі Держслужби України з надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.12.2013
НУЦЗУ

Участь працівників НУЦЗУ у роботі технічного комітету зі стандартизації (ТК 25) «Пожежна безпека та протипожежна техніка», яка пройшла на базі Держслужби України з надзвичайних ситуацій

У робочому засіданні взяли участь заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, члени Комітету, виробники продукції протипожежного призначення, науковці та фахівці з питань стандартизації у сфері пожежної безпеки. Всього було 37 учасників наради.
Про результати діяльності Комітету доповіла його представник Надія  Довгошеєва. За її словами, в Україні розроблено 198 національних стандартів у сфері пожежної безпеки (співробітники кафедри ПТБОТ факультету ПБ НУЦЗУ приймали участь у розробці 5 стандартів). На 2014 рік планується розробка 15 стандартів.
Сайт новин ДСНС України із посиланням на Анатолія Бойка пише , що Україна, як член Світової організації торгівлі, взяла на себе зобов’язання щодо адаптації національної системи технічного регулювання та державного ринкового нагляду до вимог Європейського Союзу. На цей час урядовими органами, у тому числі за участю нашої Служби, розроблено та прийнято 23 технічні регламенти на основі директив ЄС, що встановлюють вимоги до продукції аварійно-рятувального і протипожежного призначення та пожежонебезпечної продукції. Стандарти допомагають випускати продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвитку міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях виробництва й торгівлі задля задоволення потреб споживачів, сприяння охороні життя і здоров’я, безпечним умовам праці і життєдіяльності та збереженню навколишнього середовища. Тому наразі вирішення у найкоротші терміни проблем у сферах технічного регулювання стандартизації і державного ринкового нагляду з питань пожежної безпеки є основними завданнями ДСНС України і Технічного комітету стандартизації.
 
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ за інформацією прес-служби ДСНС
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10