https://www.high-endrolex.com/10 Володимира Палюха заохочено Знаком Народної Пошани до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.12.2013
НУЦЗУ

Володимира Палюха заохочено Знаком Народної Пошани до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

16 грудня до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Знаком Народної Пошани Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України було нагороджено ветерана пожежної охорони, а сьогодні старшого наукового співробітника відділу науково-методичного забезпечення професійної освіти науково-методичного центру навчальних закладів ДСНС України, помічника ректора по роботі з ветеранами Національного університету цивільного захисту України Володимира Палюха.
За більше, ніж п’ятдесятип’ятирічну працю в пожежній охороні і особливо на керівних посадах, Володимир Григорович доклав багато зусиль для зміцнення протипожежного захисту держави, покращення матеріально-технічної бази Харківського гарнізону пожежної охорони, створення належних умов для навчання та практичної підготовки курсантів навчального закладу.
Володимир Палюх одним із перших відгукнувся на трагедію…Чорнобильські події назавжди залишились у його пам’яті…
Вночі 3 травня 1986 року Палюха Володимира Григоровича (на той час – начальника управління пожежної охорони Харківської області полковника внутрішньої служби) розбудив телефонний дзвінок: розпочинались термінові роботи, піднімався за тривогою особовий склад пожежної охорони області, готувалась техніка, за вказівкою УПО МВС УРСР створювався зведений батальйон харківських пожежних для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. За розпорядженням УПБ МВС України 7 травня 1986 року він був відряджений в Київську область для участі в ліквідації наслідків катастрофи. Справжню тривогу Володимир Григорович відчув, коли ступив на вулиці Чорнобиля: навколо мовчазних покинутих будинків розливалась красота квітучих садів – і на її фоні різко виділялись фігури військових у респіраторах. 12 травня він узяв на себе обов’язки заступника начальника УПБ України.
«Безсонні ночі, пекельна робота, - згадує Володимир Палюх,- але найжахливішим було отримувати вісті із Москви про те, що один за одним йдуть із життя пожежні, які першими опинились на місці трагедії. Це – справжнє випробування на витривалість людського духу та професійного обов’язку».
За самовідданість при виконанні службових обов’язків під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Палюх В.Г. нагороджений Почесною Грамотою Президії Верховної Ради РСР.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Сергія Мішеніна та Дар’ї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10