https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ пройшов урок Мужності до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.12.2013
НУЦЗУ

У НУЦЗУ пройшов урок Мужності до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

13 грудня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся урок Мужності до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, організатором якого став факультет пожежної безпеки та клуб навчального закладу.
На заході були присутніми працівники, які одними з перших відгукнулись на трагедію, - В’ячеслав Мірошниченко, Іван Олексенко, Едуард Пащенко, Андрій Чернуха, а також науково-педагогічні працівники та вихованці університету. Для учасників та гостей заходу клуб університету підготував тематичну літературно-музичну композицію «Ті серця, мов промені, не гасли…!». Студенти і курсанти – учасники театралізованого дійства, майстерно декламували поезію та прозу. Під час заходу транслювались документальні кадри трагічних подій чорнобильської катастрофи.
Своїми спогадами про доленосні моменти у житті пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС поділився безпосередній учасник тих подій, а сьогодні старший викладач кафедри пожежної профілактики в населених пунктах факультету пожежної безпеки Андрій Чернуха.
Перший проректор з навчальної та методичної роботи НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Олег Назаров вручив Почесну грамоту за бездоганну службу та відданість Батьківщині, сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, наполегливість, ініціативу та значний внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС В’ячеславу Мірошніченку, Грамоту величі, честі і достоїнства – Івану Олексенку, оголосив Подяку Едуарду Пащенку та Андрію Чернусі.
Приємно було спостерігати радісні зустрічі чорнобильців і водночас важко було дивитись, як ховаються в отих сміливих очах пекучі сльозинки пам’яті. Пам’яті про тих, хто віддав своє життя і здоров’я всепоглинаючому атому.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10