https://www.high-endrolex.com/10 Слухачі магістратури НУЦЗУ дбають про безпеку харківських школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.12.2013
НУЦЗУ

Слухачі магістратури НУЦЗУ дбають про безпеку харківських школярів

11 грудня слухачі магістратури управління Національного університету цивільного захисту України з метою усунення прогалин у знаннях і дотримання дітьми елементарних правил безпечної поведінки провели навчання серед 230-ти учнів молодших класів загальноосвітньої середньої школи № 55 м. Харкова.
Сьогодні, як ніколи, актуальним питанням є підготовка підростаючого покоління до самостійного життя в світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає та екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, умінням і розумінням важливості власного життя та здоров'я.
У нашому повсякденному житті небезпека чатує на дітей майже на кожному кроці - електропобутові прилади, вільний доступ до сірників, запальничок, небезпечних предметів, хімічних речовин тощо. А лихо приходить саме тоді, коли малечу залишають без догляду.
Як показує досвід, дитячих трагедій можна уникнути, якщо навчити підростаюче покоління основам безпечної життєдіяльності. Тому слухачі магістратури управління НУЦЗУ проводять цілеспрямовану системну роботу в цьому напрямку.
З дітьми молодших класів була проведена бесіда з теми «Небезпека вдома і на вулиці». Під час заняття школярам роз’яснювали основні правила поведінки в побуті, при експлуатації побутових електроприладів, при виникненні пожежі і виявленні розливу ртуті та вибухонебезпечних предметів.
«Навчати розважаючи» - цей принцип був актуальним у всі часи. Лише у невимушеній атмосфері гри у дітей формується новий спосіб мислення, лише так можна навчити їх правильно реагувати на небезпеку і вміти себе захистити. Такі уроки розвивають кмітливість, уміння швидко орієнтуватися в складних ситуаціях, розширюють світогляд дітей. Ніщо не зрівняється з цінністю життя, особливо дитячого – це добре розуміють і педагоги, і учні 55-ої школи, тому безпека життєдіяльності тут - не поодинокі акції, а процес, який не переривається ані на день.

Валерія Лютенко, слухач магістратури управління НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Роман Лукиша.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10