https://www.high-endrolex.com/10 Виїзне практичне заняття на Харківському тракторному заводі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.12.2013
НУЦЗУ

Виїзне практичне заняття на Харківському тракторному заводі

Днями для курсантів 4-го курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України було проведено виїзне практичне заняття за сумісним планом Національного університету цивільного захисту України і Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області та за безпосередньої участі працівників Харківського тракторного заводу ім. С. Орджонікідзе. Заняття провели головний інспектор обєктової ДПРЧ-19 капітан служби цивільного захисту Володимир Тимофеєв, провідний інспектор старший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Геренко, а також доцент кафедри пожежної профілактики в населених пунктах університету Анатолій Коссе.

Вже багато років на базі Харківського тракторного заводу ім. С. Орджонікідзе проводяться подібні практичні заняття для курсантів Національного університету цивільного захисту України. Їх метою є практична підготовка до майбутньої професії, а також ознайомлення курсантів із виробництвом та організацією протипожежного захисту заводу. Завдяки розумінню керівництва АТ ХТЗ було організовано пізнавальну екскурсію щодо послідовності технологічного регламенту збірки та випробування тракторів різних моделей.

На заняттях майбутні інспектори державного пожежного нагляду ознайомились з організацією служби та організацією профілактичної роботи ДПРЧ-19, з роботою підприємства, зі ступенем пожежної та техногенної безпеки на підприємстві, здобули навичок, як правильно давати оцінку пожежної небезпеки різноманітних технологічних процесів, відвідали збірно-випробувальний цех № 5.

Спочатку курсантам була надана коротка довідка про створення об’єктової пожежної частини. У навчальному класі було проведено заняття щодо особливостей роботи інспекторського складу та начальників караулу у підрозділі в справі профілактичної роботи на даному заводі. Далі за планом проведення виїзного заняття курсантам було проведено екскурсію безпосередньо на заводі, а саме – вони відвідали збірно-випробувальний цех № 5, який знаходиться у високо-прольотному виробничому приміщенні, де виконують конструювання та виготовлення кабін тракторів,фарбові роботи деталей трактора. Після чого було представлено в реаліях технологічний регламент збірки тракторів (Т-150), в тому числі, на гусеничному ходу, як на одному краю конвейєра установлено шасі трактора , а наприкінці вже повністю зібраний трактор, який далі проходить іспит на стенді пробігу тракторів, після чого можна використовувати техніку за призначенням. Увагу курсантів було звернено на протипожежну пропаганду та проведення інструктажів робітникам та службовцям виробничого цеху ЗБ-№5. Після екскурсії курсанти відвідали їдальню заводу, де їх зустріли в дуже гарній та теплій атмосфері і смачно нагодували. Як зазначив курсант Олександр Бурменко, особливо хочеться подякувати повару Н.І. Максименко та бригаді кухарів за приготовлений з душею обід, ми отримали масу нових вражень та емоцій, а насамперед – здобули нові практичні навички.

Беззаперечно, такі практичні заняття є плідними та ефективними.

Аралін Максим, 4-й курс факультету ПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10