https://www.high-endrolex.com/10 У пошуках наукової істини народжується справжній інтернаціоналізм | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.12.2013
НУЦЗУ

У пошуках наукової істини народжується справжній інтернаціоналізм

Інтернаціональним було представництво молодих науковців Національного університету цивільного захисту України на ХІІІ Міжнародній конференції “Філологічні читання-2013“ “Інноваційні процеси у сучасному мовному просторі ”, яка відбулася у Харківській державній академії фізичної культури 5- 6 грудня 2013 року.
Національний університет цивільного захисту України на науковому форумі представили курсанти 2-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Кіпров Андрій, Дяченко Сергій, Мудрий Сергій та студенти 2-го курсу сектора підготовки іноземних громадян Рашідбейлі Ніхат, Музаффарлі Ніхат, Алієв Муса, Маммедлі Валяєддін.
Тематика доповідей, презентованих учасникам такої представницької конференції інтернаціональною делегацією НУЦЗУ, була різноманітною. Азербайджанські студенти обрали тему доповіді “Патріотичні мотиви творчості Т.Г. Шевченка ” і виголошували її українською, російською та азербайджанською мовами. Українські курсанти представляли свої наукові розвідки “Боротьба с повенями у Нижній Саксонії ”, “Тактика гасіння пожеж у Німеччині ”, “Основні типи сучасних німецьких вогнегасників ” німецькою та українською.
Найголовнішим підсумком наукової роботи курсантів та студентів стало справжнє інтернаціональне єднання, бо всі вони з гордістю говорили про виш, в якому навчаються, наголошували на тому, що пишаються, що отримають дипломи про закінчення університету, який готує справжніх рятувальників для України та інших країн світу.
А об’єднало молодих науковців, як зазначила науковий керівник вищезазначених наукових робіт кандидат філологічних наук, доцент кафедри мовної підготовки Кучеренко Олена Федорівна, слово – слово українське, азербайджанське, російське, німецьке. Найголовніше, що це слово щире, людяне й відверте…

Кафедра мовної підготовки, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10