https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ опікуються безпекою харківських школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.12.2013
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ опікуються безпекою харківських школярів

5 грудня слухачі магістратури управління та науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності Національного університету цивільного захисту України особисто переконалися в знаннях правил безпеки більш 300 учнів загальноосвітньої середньої школи №129 м. Харкова.
Представники навчального закладу розширили, поглибили знання школярів з правил поведінки у разі виникнення пожеж, у побуті та місцях із великим скупченням людей.
Головною метою подібних заходів є зниження кількості пожеж, що відбуваються з вини дітей шкільного віку. Попереду зимові канікули і дуже важливо зайвий раз нагадати дітям, як правильно поводитися в побуті, і прищепити правила безпечної поведінки. Окрім популяризації знань у сфері культури безпеки життєдіяльності, також зростає престиж професії рятувальника.
Учні молодших класів із задоволенням розповідали, куди і як дзвонити при пожежі. Рятувальники пояснили хлопцям і дівчаткам, що робити, якщо вони знайдуть стару міну або снаряд. Діти з легкістю повторювали правила та відповідали на конкурсні запитання, що стосувались безпечної поведінки.
Увага учнів середніх класів була зосереджена на правилах користування первинними засобами пожежегасіння та поведінки на льоду. Діти жваво відреагували на пояснення, ставили рятувальникам багато запитань стосовно заданої тематики.
Серед учнів старших класів профорієнтаційну роботу провели науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності Національного університету цивільного захисту України. Всіх старшокласників проінформували про особливості навчання в НУЦЗУ, умови вступу, характеристики спеціальностей та факультетів тощо.
Виховання здорового покоління, зі сформованою культурою поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед батьками, вчителями, вихователями, та працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій. А, як відомо, спільне прагнення забезпечити безпеку дітей завжди дає свої позитивні результати у профілактиці дитячого травматизму. «Уроки безпеки», які пройшли в школі, були чудовою нагодою навчити дітей правильно поводитися у випадку пожежі або надзвичайної ситуації. Бо від того, чи знають вони правила безпечної поведінки, може залежати їх життя.

Валерія Лютенко, слухач магістратури управління НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дмитро Ткачук, Володимир Бабенко.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10