https://www.high-endrolex.com/10 Працівники університету провели у місті Горлівка Донецької області широкомасштабну професійно - орієнтаційну роботу (ВІДЕО) | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.11.2013
НУЦЗУ

Працівники університету провели у місті Горлівка Донецької області широкомасштабну професійно - орієнтаційну роботу (ВІДЕО)

Старшокласникам 22 місцевих шкіл розказали про особливості відбору вступників до вищих навчальних закладів цивільного захисту у 2014 році. 
26 листопада 2013 року в м. Горлівка у приміщенні Горлівського міського палацу дитячої та юнацької творчості відбулася професійно-орієнтаційна зустріч представників Національного університету цивільного захисту України (м. Харків) із абітурієнтами, щодо відбору вступників до вищих навчальних закладів цивільного захисту у 2014 році, повідомляє сайт новин ГУ ДСНС України у Донецькій області.
Для більш ніж двохсот учнів із 22 навчальних закладів була підготовлена насичена інформаційно-роз’яснювальна програма, що включала професійно-орієнтаційні виступи представників вузу, презентаційні відеоматеріали, виставку пожежної техніки.
З виступу декана факультету техногенно-екологічної безпеки Олександра Мєтєльова майбутні абітурієнти дізналися про умови вступу до Національного університету цивільного захисту України, нові спеціальності, функціонуючі факультети та кафедри, розпорядок дня курсантів, особливості роботи рятувальників. Юнакам та дівчатам розказали про навчання, будні та дозвілля вихованців університету, стажування, навчальні практики, спортивні досягнення рятувальників.
Голова факультету техногенно-екологічної безпеки акцентував увагу слухачів на тому факті, що професія рятувальника - одна з небагатьох спеціальностей, що з радянських часів не тільки не втратили актуальності й престижності, але, навпаки, зміцнили позиції. «Професія була, є й буде залишатися в майбутньому затребуваною державою, тож працевлаштування наших випускників є гарантованим», - підкреслив Олександр Мєтєльов.
У виступі головного фахівця Управління персоналу ГУ ДСНС України у Донецькій області старшого лейтенанта служби цивільного захисту Івана Кольчика також було зазначено, що на даний час Донецька область потребує на висококваліфіковані кадри у галузі безпеки життя і цивільного захисту.
Після завершення офіційно частини заходу, учні отримали можливість поставити представникам харківського вузу запитання та отримати компетентні рекомендації щодо вступу. Від заступника начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки полковника служби цивільного захисту Миколи Мисюри та заступника начальника факультету цивільного захисту полковника служби цивільного захисту Бориса Кривошея, вони дізналися про новацію сайту НУЦЗУ – в розділі «Абітурієнту» було додано спеціальний додаток «Алгоритм дій для вступників», щоб максимально спростити процедуру оформлення документації для вступу в Університет.
15 листопада подібний професійно-орієнтаційний захід вже відбувся у м. Костянтинівка, а на 27 листопада заплановані зустрічі представників НУЦЗУ із учнями донецьких та макіївських шкіл, тож у 2014 навчальному році можна сподіватися побачити серед студентів університету випускників Донеччини, які оберуть вуз для отримання конкурентоспроможної та шанованої в суспільстві професії рятівника.
 
 
 
 
Інформація для сайту новин НУЦЗУ підготовлена за матеріалами прес-служби ГУ ДСНС України у Донецькій області. Подробнее http://www.donetsk.mns.gov.ua/news/3943.html

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10