https://www.high-endrolex.com/10 На базі Національного університету цивільного захисту тривають навчально-методичні збори психологів ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.11.2013
НУЦЗУ

На базі Національного університету цивільного захисту тривають навчально-методичні збори психологів ДСНС України

27 листопада на базі Національного університету цивільного захисту тривають навчально-методичні збори психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій з теми «Психологічний захист населення при надзвичайних ситуаціях та психологічне забезпечення підрозділів цивільного захисту у 2013 році».
Підвищити професійний рівень психологів ДСНС України з питань психологічного захисту населення при надзвичайних ситуаціях та психологічного забезпечення особового складу органів та підрозділів ДСНС України - головна мета заходу.
Із вітальним словом до присутніх звернувся директор Департаменту персоналу ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Олександр Євсюков. Він визначив актуальні питання психологічного забезпечення особового складу (органів) підрозділів ДСНС України та психологічного захисту населення, а також довів вимоги Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо підвищення рівня професійної компетентності психологів та мобілізаційної готовності у разі загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій і перспективні завдання, що стоять перед психологічною службою на 2014 рік.
Вітаючи зібрання, ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту наголосив на винятковій важливості діяльності практичних психологів при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій будь-якого характеру, а також при відборі кандидатів на навчання в освітніх закладах та службу у підрозділах ДСНС України.
Із доповіддю про стан психологічного забезпечення підрозділів цивільного захисту та основні завдання на 2014 рік виступив начальник Центру психологічного забезпечення підрозділів оперативно-рятувальних сил цивільного захисту ДСНС України майор служби цивільного захисту Анатолій Сичевський.
Учасники заходу підбили підсумки роботи з питань психологічного забезпечення в системі ДСНС України за 2013 рік та визначили завдання на 2014 рік, підвищили професійний рівень з питань забезпечення психологічного захисту населення при надзвичайних ситуаціях та психологічного забезпечення підрозділів цивільного захисту, обмінялися практичним досвідом надання екстреної психологічної допомоги постраждалому внаслідок надзвичайної ситуації населенню. Крім того, обговорювались питання щодо організації та особливостей надання коментарів представникам засобів масової інформації на місці ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також запланованих виступів у ЗМІ. Із доповіддю з цього приводу виступив помічник начальника ГУ ДСНС України у Харківській області полковник служби цивільного захисту Ігор Лупандін.
Учасники навчально-методичних зборів психологів ДСНС України ознайомились також із навчально-матеріальною базою університету.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дар’ї Ахмадуліної


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10