https://www.high-endrolex.com/10 Потужний десант науковців НУЦЗУ працюватиме у Донецьку. Працівники університету проведуть у місті і області широкомасштабну професійно - орієнтаційну роботу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.11.2013
НУЦЗУ

Потужний десант науковців НУЦЗУ працюватиме у Донецьку. Працівники університету проведуть у місті і області широкомасштабну професійно - орієнтаційну роботу

26 та 27 листопада науково-педагогічні працівники факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил, техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України зустрінуться із вихованцями навчальних закладів Донецька і   Донецької області.
Професійно-орієнтаційну роботу з відбору вступників до НУЦЗУ проводитимуть 26 листопада у місті Горлівка на базі  Дитячого будинку творчості та юності серед місцевих навчальних закладів. 27 листопада працівники НУЦЗУ працюватимуть із школярами навчальних закладів міста Макіївка у Палаці культури Ясиновського коксохімічного заводу і в цей же день групою фахівців НУЦЗУ буде проведена профорієнтаційна робота серед навчальних закладів Донецька у Палаці культури «Куйбишево».
Науково-педагогічні працівники університету  ознайомлять майбутніх абітурієнтів із умовами вступу до Національного університету цивільного захисту України, введеними новими спеціальностями, функціонуючими факультетами та кафедрами, розпорядком дня курсантів, роботою рятувальників у зонах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, рятуванням людей, проведенням профілактичної роботи з населенням щодо попередження виникнення небезпечних ситуацій, культури поведінки та безпеки життєдіяльності. Юнаки та дівчата дізнаються про будні, навчання і дозвілля вихованців університету, стажування, виїзди на пожежі, спортивні досягнення рятувальників. Учасникам профорієнтаційної акції буде презентовано фільм про діяльність НУЦЗУ, а також інформаційно-довідкова друкована продукція про умови вступу та навчання у Національному університеті ДСНС України.
Як зауважила керівник прес-служби ГУ ДСНС у Донецькій області Інна Сєдова, донецькі школярі вже в очікуванні харківських рятувальників Національного університету цивільного захисту України. Молодь  вже приготувала безліч запитань і чекає на вичерпні відповіді.  «Практика показує, що проведення профорієнтаційної роботи у форматі - школярі – працівники вищого навчального закладу - є   необхідною і буде мати результат, - зауважує Інна Олександрівна. - Адже багато школярів вагаються у виборі майбутньої професії, не здогадуючись про існування навчальних закладів системи Держслужби з надзвичайних ситуацій. І, отримуючи відповідну інформацію безпосередньо від фахівців і працівників вишу, а не з рекламних буклетів,  молодим людям легше зорієнтуватися та зупинити свій вибір на певному навчальному закладі для здобуття омріяного фаху. На даний час Донецька область потребує на висококваліфіковані кадри у галузі безпеки життя і цивільного захисту. Зустріч із Національним університетом ДСНС України і навчальними закладами Донецька і Донецької області, упевнена, буде плідною».
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10