https://www.high-endrolex.com/10 Представники АПБ взяли участь у заходах, присвячених Дню пам’яті жертв голодоморів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.11.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Представники АПБ взяли участь у заходах, присвячених Дню пам’яті жертв голодоморів

Голодомор – одна з найстрашніших гуманітарних катастроф в історії людства. У період з квітня 1932 по листопад 1933 років в Україні загинули мільйони безневинних людей, що стало масштабною національною трагедією. У ці поминальні дні українці у всьому світі вшановують пам'ять невинних жертв голодоморів.
22 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів у Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбувся поминальний молебень. Потім у сквері, біля пам’ятного знаку «Жертвам голодоморів та політичних репресій на Черкащині» відбувся мітинг-реквієм, участь в якому взяли виконувач обов’язків ректора генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко, керівники міста та області на чолі з головою Черкаської ОДА, Героєм України Сергієм Борисовичем Тулубом, представники різних організацій та установ, а також жителі міста, які вшанували пам'ять жертв голодоморів, а також дітей, вбитих і ненароджених внаслідок геноциду 1932-33 років, запаленими свічками та хвилиною мовчання.

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10