https://www.high-endrolex.com/10 Cпеціалісти Національного університету цивільного захисту розпочали проведення низки навчально-тренінгових занять з основ безпеки життєдіяльності у харківських школах | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.11.2013
НУЦЗУ

Cпеціалісти Національного університету цивільного захисту розпочали проведення низки навчально-тренінгових занять з основ безпеки життєдіяльності у харківських школах

20 листопада спеціалісти Національного університету цивільного захисту України розпочали проведення низки навчально-тренінгових занять з основ безпеки життєдіяльності у харківських школах. Цьогоріч соціальна акція «Фахівці НУЦЗУ – за здоровий і безпечний спосіб життя» стартувала у Харківському педагогічному ліцеї № 4. Спеціалісти вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій розширили та поглибили знання школярів з правил поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.
Як поводити себе під час аварій, пов’язаних із вибухом на радіаційно-небезпечному об’єкті, якою повинна бути культура їжі та питної води при підвищеному забрудненні радіонуклідами, а також якими повинні бути заходи першої медичної допомоги при таких та багатьох інших надзвичайних ситуаціях? На ці та інші питання дали вичерпні відповіді, а також наочно продемонстрували фахівці університету – заступник начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки університету підполковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов та старший викладач тієї ж кафедри підполковник служби цивільного захисту Олександр Ігнатьєв, а також курсанти 4-го курсу факультету цивільного захисту Олександр Шевчук і Максим Шахов. Багато питань виникало в учнів випускних класів, які разом із підполковником Олександром Ігнатьєвим та курсантами за допомогою приладу радіаційного контролю проводили виміри радіаційного фону школи. А також за допомогою газоаналізатора «Дозор М» визначали у приміщеннях наявність хімічно небезпечних речовин, яких в результаті так і не було виявлено.
На заняттях школярі не тільки засвоїли пізнавальний матеріал з безпеки життєдіяльності, а й спробували надати першу медичну допомогу при виникненні надзвичайної ситуації, пов’язаної із радіаційним ураженням, інших непередбачуваних ситуацій, «приміряли» захисний костюм легкого типу Л-1, фільтруючий костюм, що стане в нагоді при виникненні радіаційної чи хімічної небезпеки.
Курсанти-спортсмени НУЦЗУ на чолі із своїм тренером - майстром спорту з боксу, чемпіоном Європи з рукопашного бою, багаторазовим чемпіоном України з кікбоксингу – викладачем кафедри фізичної підготовки навчального закладу капітаном служби цивільного захисту Валентином Головком показали майстер-клас з тактичних правил самооборони.
Учні залишились у захваті від почутого та побаченого. А головне - один раз побачене залишиться надовго в їхній пам’яті. Як зазначила директор ліцею Ірина Черевань, проведена університетом робота є дуже корисною та пізнавальною для дітей, особливо, якщо заняття з безпеки життєдіяльності проводять спеціалісти, а також вона є важливим елементом навчально-виховного процесу.
Беззаперечно, проведення таких пізнавальних навчально-тренінгових занять дасть свої плідні результати, і надзвичайних ситуацій стане менше.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10