https://www.high-endrolex.com/10 В Україні з’являться чотири тисячі пожежно-рятувальних машин з символікою НУЦЗУ, логотипом НПРЧ і номером РЯТІВНИК | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.11.2013
НУЦЗУ

В Україні з’являться чотири тисячі пожежно-рятувальних машин з символікою НУЦЗУ, логотипом НПРЧ і номером РЯТІВНИК

 
 
Юні моделісти-конструктори техніки - на варті безпеки життя. Нещодавно в українському дитячому видавництві «Весела перерва» вийшов черговий номер – 9-10/2013 – журналу «Юний моделіст-конструктор техніки» тиражем 4 000 екземплярів, який присвячено діяльності Національного університету цивільного захисту України. У цьому номері для школярів – майбутніх інженерів та технодизайнерів - від НУЦЗУ подарунок – модель пожежно-рятувального автомобіля ПНС-110 на базі КамАЗа-43114 у масштабі 1:32.
 
Чотири тисячі українських школярі вже приступили до конструювання із картону пожежно-рятувальних машин із символікою Національного університету цивільного захисту України.  Журнальний варіант моделі пожежної машини – це точна копія авто навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ,  на яких курсанти за викликом «тривога» виїжджають на ліквідацію пожеж і надзвичайних подій.
Редакція журналу «Юний моделіст-конструктор техніки» створювала проект «Зробимо життя безпечним разом із Національним університетом цивільного захисту України» за особистої підтримки ректора НУЦЗУ генерал-лейтенанта Володимира Садкового і за участі провідного фахівця сектора зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Лариси Кошеварової.
Аби з’ясувати всі деталі проекту, головний редактор журналу Владислав Кузнєцов приїхав із Черкас до Харкова і мав особисту зустріч із генералом Садковим. Володимир Петрович погодився особисто провести екскурсію для школярів сторінками журнальну і розповісти про те, чим пишається університет, як навчаються  курсанти - майбутні рятувальники, як вихованці загартовуються і   «випробуються» на міцність і про ще багато цікавого. З упевненістю можна сказати, що школярам  випала унікальна нагода познайомитися із провідним українським вишем пожежно-рятувального профілю і поближче особисто поспілкуватися з його очільником. «Наш університет разом із редакцією журналу «Юний моделіст-конструктор» добре попрацювали і створили  соціально-просвітницький, професійно орієнтований медіа-проект, який включає багато аспектів, - говорить ректор НУЦЗУ Володимир Садковий. – Це і організація школярів в позанавчальний час, це і популяризація професії рятувальника, це і залучення майбутніх абітурієнтів до навчання в НУЦУ. А в цілому, такі відкриті, щирі, цікаві, доступні    журнальні теми сприяють довірі населення до пожежно-рятувальної служби».
Журнал також містить цікавий комікс про хлопця Сашка, який вступив до НУЦЗУ і став курсантом-рятувальником.  
Прес-служба університету отримала у подарунок від редакції журналу «Юний моделіст-конструктор техніки» 100 примірників номеру із проектом «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ». Під час проведення профорієнтаційної роботи курсанти, студенти та працівники університету розповсюдять журнали серед учнів шкіл Харкова і області, а також інших регіонів України.
5 грудня  за участі українських ЗМІ на базі спорткомплексу університету юні конструктори харківських шкіл разом із вчителями, батьками, а також курсантами і науково-педагогічними працівниками навчального закладу будуть разом моделювати, збирати по запчастинах і клеїти пожежно-рятувальний автомобіль ПНС-110 на базі КамАЗа-43114 у масштабі 1:32.
5 квітня 2014 року, коли відбуватиметься в навчальному закладі День відкритих дверей, пройде конкурс пожежно-рятувальних машин, а 17 квітня, коли в країні  святкуватимуть День пожежної охорони, найкращі авто подарують ветеранам НУЦЗУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба НУЦЗУ
Фото – Ігор Котов, Владислав Кузнєцов
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10