https://www.high-endrolex.com/10 Спеціалісти НУЦЗУ розпочнуть проведення низки навчально-тренувальних занять з основ безпеки життєдіяльності для харківських школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.11.2013
НУЦЗУ

Спеціалісти НУЦЗУ розпочнуть проведення низки навчально-тренувальних занять з основ безпеки життєдіяльності для харківських школярів

20 листопада спеціалісти Національного університету цивільного захисту України проведуть навчально-тренувальні заняття «Фахівці НУЦЗУ – за здоровий і безпечний спосіб життя» для школярів Харківського педагогічного ліцею № 4 у рамках профорієнтаційної діяльності. Викладачі, курсанти і студенти вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій розширять та поглиблять знання школярів з основ безпеки життєдіяльності.
Як поводити себе під час аварій, пов’язаних із вибухом на радіаційно-небезпечному об’єкті, якою повинна бути культура їжі та питної води при підвищеному забрудненні радіонуклідами, а також якими повинні бути заходи першої медичної допомоги при таких та багатьох інших надзвичайних ситуаціях? На ці та інші питання дадуть вичерпні відповіді, а також наочно продемонструють фахівці університету – заступник начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки університету підполковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов та старший викладач тієї ж кафедри підполковник служби цивільного захисту Олександр Ігнатьєв, а також курсанти 4-го курсу факультету цивільного захисту Олександр Шевчук і Максим Шахов. Школярі матимуть змогу не тільки засвоїти пізнавальний матеріал з безпеки життєдіяльності, а й спробувати надати першу медичну допомогу при виникненні надзвичайної ситуації, пов’язаної із радіаційним ураженням, інших непередбачуваних ситуацій, приміряти загальновійськовий захисний комбінезон, фільтруючий костюм, що стане в нагоді при виникненні радіаційної чи хімічної небезпеки.
Курсанти-спортсмени на чолі із тренером - майстром спорту з боксу, чемпіоном Європи з рукопашного бою, багаторазовим чемпіоном України з кікбоксингу – викладачем кафедри фізичної підготовки НУЦЗУ капітаном служби цивільного захисту Валентином Головком покажуть майстер-клас з тактичних правил самооборони.
Захід відбудеться 20 листопада о 10.00 у Харківському педагогічному ліцеї № 4, вул. Лермонтовська 15/17. Акредитацію ЗМІ проводить прес-служба НУЦЗУ до 17.00 19 листопада за тел.: (057)707-34-59.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10