https://www.high-endrolex.com/10 Старшокласники Донецької області дізналися про переваги навчання в Національному університеті цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.11.2013
НУЦЗУ

Старшокласники Донецької області дізналися про переваги навчання в Національному університеті цивільного захисту України

15 листопада у Костянтинівській загальноосвітній школі №3 пройшла зустріч старшокласників місцевих шкіл з представниками українських вузів. Захід було ініційовано Центром підготовки абітурієнтів з профорієнтаційною метою, оскільки сучасним абітурієнтам часто бракує інформації, що стосується питань вибору майбутнього фаху, також існує багато стереотипів про популярність тих чи інших професій.
За підтримки Головного управління ДСНС України у Донецькій області до заходу були залучені представники Національного університету цивільного захисту України (м. Харків). Викладачі розповіли абітурієнтам про переваги навчання в НУЦЗУ, наголосивши, що це один із найавторитетніших та найстаріших навчальних закладів пожежно-рятувального профілю не тільки в Україні, а й в країнах СНД. У виступі-презентації старшого викладача кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки капітана служби цивільного захисту Станіслава Виноградова був представлений перелік напрямів, спеціальностей та спеціалізацій, за якими здійснюється навчання у вузі. Також виступаючий підкреслив, що важливою перевагою навчання в університеті є те, що випускники, як висококваліфіковані фахівці пожежно-рятувальної справи, отримують гарантію працевлаштування.
Кандидат технічних наук, доцент Сергій Артем’єв, у виступі зосередився на представленні напряму «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» та спеціальності «Екологічна безпека». Викладач підкреслив, що в період активного зростання рівня технічних досягнень та збільшення кількості екологічних аварій та катастроф техногенного характеру еколог повинен володіти широким спектром академічної, інженерної та професійної освіти. Зупинився виступаючий й на такій особливості навчання, як щорічні польові та технологічні практики, що дають студентам практичні навички вивчення стану довкілля та методів охорони екосистем.
Старшокласники із зацікавленням слухали слова викладачів, додатково ставили питання щодо переліку документів для вступу до вузу, необхідного прохідного балу зовнішнього незалежного оцінювання, потрібного рівня фізичної підготовки. Також їх цікавило питання різниці між навчанням курсантів і студентів. За результатами зустрічі окремі учні вже підтвердили свою готовність поступати до НУЦЗУ.
 
 
 
 
Прес-служба НУЦЗУ за матеріалами сайту ГУ ДСНС України у Донецькій області
Подбориці - http://www.donetsk.mns.gov.ua/news/3902.html

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10