https://www.high-endrolex.com/10 Начальник медичної служби НУЦЗУ Юрій Приходько підвищував свою кваліфікацію на курсах спеціалізованих реанімаційних заходів, які відбулися у Польщі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.11.2013
НУЦЗУ

Начальник медичної служби НУЦЗУ Юрій Приходько підвищував свою кваліфікацію на курсах спеціалізованих реанімаційних заходів, які відбулися у Польщі

Нещодавно у польському місті Краків завершились курси Європейської Ради Реанімації (ALS Provider Course), у яких взяв участь і отримав відповідний сертифікат начальник медичної служби НУЦЗУ, полковник служби цивільного захисту Юрій Приходько. Ціль курсу - впровадження концепції реанімаційної бригади. Курси тривали дві з половиною доби. Заняття проводили  інструктори Європейської ради реанімації. 
Advanced Life Support (ALS) - курс спеціалізованих реанімаційних заходів, сертифікований Європейською та Польською радами реанімації У Кракові російські та українські медики навчались правильним діям при зупинці кровообігу у дорослих, а також при появі симптомів, що вказують на загрозу зупинки кровообігу, розпізнаванню пацієнтів з підвищеним ризиком зупинки кровообігу, ідентифікація причин і впровадження дій, що запобігають зупинці кровообігу. Крім того, лікарі навчались вирішенню проблем, що з'являються під час зупинки кровообігу,  а також елементам комунікації з членами реанімаційної бригади, близькими пацієнта, прийманню рішень в екстрених ситуаціях.
"Курс з реанімаційних заходів призначений для осіб, що займаються пацієнтами в стані загрози для життя. Тобто для лікарів, медичних сестер, рятувальників, що працюють в закладах інтенсивного медичного нагляду (інтенсивна терапія, приймальні відділення, служба невідкладної медичної допомоги). Всі, хто взяв участь у курсах в Польщі, вже мали  відповідний професійний досвід та медичні кваліфікації, а також відповідні знання та компетенції в питаннях базових реанімаційних заходів», - повідомив прес-службі  університету Юрій Приходько.
Ефективний час курсу включив лекції, покази, дискусії та практичні заняття. Тренування проходили у невеликих групах (до 8 осіб на 2-3 інструкторів) з використанням сценаріїв-симуляцій, що розігрувались на манекенах, пристосованих до проведення реанімаційних заходів (внутрішньовенний доступ, механічна вентиляція, інтубація, можливість генерування порушень ритму на моніторі, проведення дефібриляції). Реанімаційні заходи  були представлені досвідченими інструкторами. Ціль показу - удосконалення способів оцінки та лікування пацієнтів,  приймання рішень під час проведення реанімаційних заходів.
Дії курсантів оцінювались впродовж всього курсу. По закінченні занять всі курсанти отримали Сертифікат Європейської ради реанімації.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – Юрій Приходько
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10