https://www.high-endrolex.com/10 Іноземні громадяни, які навчаються в Національному університеті цивільного захисту України, є членами наукових товариств, проводять дослідни роботи і беруть активну участь у студентсько-курсантських форумах та прес-конференціях | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.11.2013
НУЦЗУ

Іноземні громадяни, які навчаються в Національному університеті цивільного захисту України, є членами наукових товариств, проводять дослідни роботи і беруть активну участь у студентсько-курсантських форумах та прес-конференціях

12 листопада під час прес-конференції «Цінності культури очима майбутніх рятувальників» студенти факультету пожежної безпеки НУЦЗУ Рашидбенлі Ніхад, Музаффарлі Ніхад, Мамедлі Валіяддін, Муса Алієв, які  до України із Азербайджану, презентували харківським ЗМІ своє дослідження «Тарас Шевченко – феномен української культури (інтернаціональні принципи творчості)».  
Молоді науковці - майбутні рятувальники – дослідили інтернаціональні принципи творчості Тараса Шевченка. «Загальновідомо, що Тарас Шевченко – геніальний представник української літератури та культури, визнаний поет і талановитий художник.  Однак, аналізуючи факти біографії та поетичну творчість Великого Кобзаря, ставиш питання про те, чому саме він є символом української культури; чому саме він і досі залишається таким невпізнанним, яким був за життя; чому зрозуміти його до кінця так ніхто не зміг; чому саме він постає все ж таки незнайомим як для українців, так і для інших народів протягом уже майже двох століть поспіль. Для розуміння феноменальності цієї особистості передовсім, на нашу думку, треба бачити не Шевченка - ікону, а Шевченка – людину», - зауважив під час своєї доповіді студент  Музаффарлі Ніхад.
14 листопада  в НУЦЗУ  відбудеться науково-методичний семінар «Українська мова за професійним спрямуванням у внз: формування мовних і комунікативних компетенцій студента» і активними учасниками наукового форуму стануть студенти факультету пожежної безпеки НУЦЗУ – представники Республіки Азербайджан.
Як повідомив прес-службі помічник ректора з міжнародного співробітництва, майор служби цивільного захисту Денис Лєбєдєв, сьогодні університет налічує більше 400 іноземців, які приїхали навчатись до НУЦЗУ із-за кордону. Це громадяни Азербайджанської Республіки, Туркменістану, Російської Федерації, більшу частину яких складають співробітники МНС Азербайджану. В системі вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій НУЦЗУ єдиний вищій навчальний заклад, де здобуває вищу освіту така велика кількість іноземних громадян. Підготовка фахівців для зарубіжжя дає можливість університету стояти на найвищому щаблі освітянської діяльності.    
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – архів прес-служби НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10