https://www.high-endrolex.com/10 Викладачі НУЦЗУ підтримують професійні зв’язки у системі «Школа - Вищий навчальний заклад» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.11.2013
НУЦЗУ

Викладачі НУЦЗУ підтримують професійні зв’язки у системі «Школа - Вищий навчальний заклад»

І робота в цьому напрямку в університеті успішна, ретельна і спланована. Вона має ефективні результати. Науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України взяли активну участь у підготовці та проведенні позанавчальних заходів для учнів 9-х класів харківської школи № 36.
Підтримуючи навчально-виховні зв’язки з колегами ЗОШ № 36, науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки і курсанти 2-го курсу напряму підготовки «Охорона праці» взяли активну участь у підготовці та проведенні позанавчальних заходів для учнів 9-х класів. Проведення класної години з тематичним спрямуванням на питання безпеки у різних її проявах ознаменувалось не лише повчальним, але і креативним характером.
          Навчальний матеріал подавався як для учнів, так і самими учнями.
Детальна розповідь курсантів про особливості навчання в Університеті та майбутній фах, постановка теоретичних питань та пошук відповідей на завдання ситуативних задач, а також римовані рядки за темою класної години, музичні паузи у виконанні учнів 9-х класів та їх завзятий настрій під час участі у вікторині, підготовленій науково-педагогічними працівниками кафедри, забезпечили майстерний рівень проведення даного заходу.
Отримання вичерпних відповідей на запитання та радість перемоги в етапах вікторини забезпечили учням високий рівень позитивних емоцій та ефективність запам’ятовування і набуття знань за змістом вкотре обговорених питань безпеки, що є вкрай актуальними в умовах сучасного світу.
Підтримання професійних зв’язків у системі «Школа - Вищий навчальний заклад» та проведення подібних заходів, будучи одним із напрямів стратегії розвитку системи вітчизняної освіти, сприяють реалізації принципу наступності у навчанні підростаючого покоління, який, у свою чергу, підкріплюється такими принципами, як науковість, доступність та профспрямованість.
 
 
 
Олена Шароватова,
доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10