https://www.high-endrolex.com/10 На навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України створено нове навчальне місце | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.10.2013
НУЦЗУ

На навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України створено нове навчальне місце

30 жовтня на навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України було презентовано нове навчальне місце. Науково-педагогічні працівники кафедри пожежної та рятувальної підготовки навчального закладу впровадили новий етап для ефективної підготовки майбутніх рятувальників до роботи у замкненому просторі. Нове навчальне місце створено на навчальному полігоні у колодязі системи водопостачання. Наразі актуальною є проблема проведення пошуково-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт у замкнутих просторах, а також евакуація постраждалих із глибин колодязів, колекторів, проваль, печер тощо. Тільки за останні півроку на Україні відбулися дві резонансні надзвичайні події: 29 квітня 2013 у Дніпродзержинську і 11 жовтня 2013 у Львові. Двоє малолітніх дітей загинули в результаті падіння у відкриті каналізаційні люки.
Як зазначив начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби цивільного захисту Павло Ковальов, на новому навчальному місці курсанти та студенти відпрацьовуватимуть вправи з евакуації постраждалих із замкнених просторів за допомогою спеціального рятувального оснащення та страхувальних засобів.

Кафедра пожежної та рятувальної підготовки, прес-служба НУЦЗУ

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10