https://www.high-endrolex.com/10 Належна увага питанням з розслідування нещасних випадків на виробництві | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.10.2013
НУЦЗУ

Належна увага питанням з розслідування нещасних випадків на виробництві

На часі триває проходження навчальної практики 22-ох студентів четвертого курсу факультету техногенно-екологічної безпеки (ОПтаТЕБ) Національного університету цивільного захисту України в підрозділах Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області.
Майбутні фахівці з охорони праці розпочали стажування 23 вересня і завершиться воно 7 грудня. Навчальна практика студентів 4 курсу НУЦЗУ проходить відповідно до Наказу МНС України від 01.12.2003 № 461 «Про затвердження Положення про організацію та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) вищих навчальних закладів МНС України», з метою вдосконалення практичних навичок студентів при підготовці фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямом підготовки «Охорона праці». Всі студенти забезпечені програмами навчальної практики
Треба нагадати, що упродовж двох років діє Угода між НУЦЗУ та Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області. Науково-педагогічними працівниками кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки продовжується організація низки виїзних занять, навчальних практик, стажувань для майбутніх фахівців з охорони праці із залученням досвідчених фахівців. Так, упродовж  березня 2013 року проводилась низка  занять із курсантами та студентами 4-го курсу за напрямом підготовки «Охорона праці», а також викладачами предметної комісії «Охорона праці» кафедри ОПтаТЕБ (Морозов А.І., Бєлан С.В., Шароватова О.П., Стрілець В.М., Бухман О.М.) у межах вивчення дисципліни «Розслідування, облік та аналіз нещасних випадків на виробництві». Заняття, проведене начальником відділу профілактики нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань – головним страховим експертом з охорони праці - Шулятєвою Іриною Данилівною, викликало ряд конструктивних питань, на які у режимі обговорення і слухачі, і викладацький склад отримали вичерпні відповіді.
Як форма організації навчання, виїзні заняття, орієнтовані на удосконалення інтелектуально-пізнавальної, мотиваційно-ціннісної та практико-діяльнісної сфер особистості слухачів, підвищення їх професійної компетентності та управлінської культури шляхом реалізацій завдань, спрямованих на удосконалення, оновлення їх знань і умінь з теоретико-методологічних, правових, економічних, управлінських, соціогуманітарних та інших питань професійної діяльності, дозволять НУЦЗУ запропонувати сучасному ринку праці компетентних у сфері охорони праці молодих фахівців з практикоорієнтованим досвідом.
По закінченні навчальної практики у термін з 9 до 14 грудня студенти четвертокурсники звітуватимуть про проходження практики, здаватимуть заліки і тільки потім керівник навчальної практики  доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олена Шароватова, керівництво факультету і кафедри підведуть підсумки.  

 

 

 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – архів кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10