https://www.high-endrolex.com/10 Сучасні тенденції у сфері охорони праці – обговорення досвіду великих підприємств | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2013
НУЦЗУ

Сучасні тенденції у сфері охорони праці – обговорення досвіду великих підприємств

           Днями науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки (професор Васюков О.Є. та доцент Шароватова О.П.) взяли участь у роботі практичного семінару, що відбувся на базі ПФ «ГАЛС» за ініціативи керівництва Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Харківській області.

 Учасниками семінару виступили головні інженери, директори та заступники директорів з питань охорони праці, начальники відповідних управлінь, відділів та служб великих підприємств харківського регіону – ДП завод «Електроважмаш», АК «Харківобленерго», ДП Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ПАТ «Харківська бісквітна фабрика», ЗАТ «Комплекс Безлюдівський м’ясокомбінат»), ПАТ «Завод «Южкабель», ДНВП «Об’єднання Комунар», ВАТ «Турбоатом», ТОВ «Нестле Україна», ПрАТ «Філіп Морріс Україна», ПАТ «Харківміськгаз», а також представники Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Харківській області та науково-педагогічні працівники деяких вищих навчальних закладів міста Харкова.

 

Ознайомившись з особливостями основних напрямів діяльності ПФ «ГАЛС» - великого, добре обладнаного підприємства з високою культурою виробництва, що гостинно приймало означений захід, - представники вказаних підприємств окреслили особливості й власної діяльності та намітили вектори подальшого розвитку з питань охорони праці, що дало змогу обмінятись відповідним досвідом та визначити стратегії удосконалення обговорюваних питань.

 

Важливо зазначити, що висвітлені особливості практичного виміру проблемних питань сфери охорони праці мають суттєве значення і для удосконалення навчально-виховного процесу при підготовці фахівців за напрямом «Охорона праці». Вимоги часу об’єктивно змінюють векторні напрями підготовки таких фахівців, орієнтуючи їх на світовий досвід забезпечення безпеки праці. Тож, підсумкові висловлювання представників зазначених підприємств, які очолюють служби, орієнтовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності, зумовлюють необхідність внесення певних корективів до обсягу питань, що визначають зміст навчального процесу, з метою задоволення сучасного ринку праці прогресивними фахівцями.

       У даному контексті професором Васюковим О.Є. були відзначені деякі аспекти навчання майбутніх фахівців за напрямом «Охорона праці» у Національному університеті цивільного захисту України, правила прийому до вступу в Університет, особливості проведення навчальних практик, змістовні складові Державних стандартів вищої освіти у даній сфері, а також доведено інформацію про можливість підвищення кваліфікації керівників, заступників керівників, спеціалістів служб охорони праці та інших категорій на базі НУЦЗУ.

 

 

Вкотре проведений (на базі декількох підприємств) практичний семінар набуває систематичного характеру з метою подальшого удосконалення системи управління охороною праці підприємств регіону. Слід сподіватись, що участь науково-педагогічних працівників НУЦЗУ у подібних заходах у свою чергу сприятиме підвищенню якості підготовки фахівців за напрямом «Охорона праці» з їх орієнтацією на практичний вимір майбутньої професійної діяльності.

 

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10