https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ проходять практичну підготовку у підрозділах ГУ ДСНС України в Харківській області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.10.2013
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ проходять практичну підготовку у підрозділах ГУ ДСНС України в Харківській області

Навчальна практика курсантів 2-4 курсів НУЦЗУ триває вже місяць. Стажування проходить у підпорядкованих державних пожежних частинах та районних відділах ГУ ДСНС України у Харківській області. Майбутні рятувальники у формі добового чергування виїжджають на ліквідацію надзвичайних ситуацій разом із професійними працівниками. Другокурсники факультету цивільного захисту НУЦЗУ упродовж місяця більше двадцяти разів виїжджали на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.
Для другокурсника факультету цивільного захисту Богдана Мацюрака бойові чергування проходять в оперативно-рятувальній частині 3-ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області, що розташована  по вулиці Полтавський Шлях. Там він проходить стажування на посаді рятувальника відділення у бойовому розрахунку четвертого ходу на аварійно-рятувальних автомобілях ДПРЧ. Під час навчальної практики безпосередній наставник і командир для курсанта Мацюрака - начальник 3 караулу 3-ДПРЧ,  капітан служби цивільного захисту Лісаіван Сергій Васильович.
 «Навчальна практика у підрозділах гарнізону, -  говорить курсант Богдан Мацюрак, - дещо відрізняється від чергування в навчальній пожежно-рятувальній частині університету. В університеті нас ретельно навчають, роблять  зауваження, вказують на недоліки і вимагають їх усунення, а у справжній «бойовій» частині вже вимагають чіткого і  своєчасного застосування навичок, знань та розумних, сміливих рішень. Помилок ми не  не повинні допускати». А ще, ділиться своїми враженнями майбутній рятівник, під час практичної підготовки він дізнався про деякі пожежні прикмети. «Старші «бойові» товариші розказували та показували все, що є необхідним для проходження служби. Як повідомив  начальник 3 караулу ДПРЧ № 3  капітан служби цивільного захисту Лісаіван Сергій Васильович, курсанти НУЦЗУ під час навчальної практики задіяні в огородженні місця надзвичайної ситуації та встановленні освітлювального обладнання; у підготовці до роботи аварійно–рятувального обладнання;  у випробуванні спорядження рятувальника на міцність та на стійкість.
Однією з основних складових навчального процесу в Національному університеті цивільного захисту України  була і залишається його практична направленість. Практична підготовка  курсантів-рятувальників у підрозділах Харківського гарнізону проходить
відповідно до керівних нормативних документів ДСНС України щодо організації та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) вищих навчальних закладів ДСНС України і з метою  подальшого закріплення та поглиблення знань, умінь і спеціальних навичок, необхідних для успішного виконання посадових інструкцій на майбутній посаді, виховання потреби систематичного поповнення знань та їх творчого застосування у практичній діяльності, формування особистих високих моральних якостей, відповідальності за виконання службового обов’язку, глибокого та всебічного вивчення ділових і моральних якостей практикантів з метою створення умов для їх оптимальної реалізації у подальшій практичній діяльності.
 У цьому навчальному році другокурсники університету проходять навчальну практику на посаді рятувальника відділення на аварійно-рятувальних автомобілях ДПРЧ, третьокурсники - на посаді командира рятувального відділення ДПРЧ, курсанти четвертих курсів - на посадах начальника караулу ДПРЧ та інспектора державного пожежного нагляду районного відділу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – Богдан Мацюрак
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10