https://www.high-endrolex.com/10 24.10 слухачі курсів рятувальної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України здійснять перші водолазні спуски. Акредитація ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.10.2013
НУЦЗУ

24.10 слухачі курсів рятувальної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України здійснять перші водолазні спуски. Акредитація ЗМІ

24 жовтня на полігоні Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби слухачі курсів рятувальної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України, які отримують робітничу професію «Водолаз», здійснять перші водолазні спуски. Заняття з відпрацювання навичок занурення на глибину понад 15 метрів відбудуться після закінчення теоретичної підготовки слухачів та складання ними заліків на допуск виконувати практичну частину навчальної програми курсу. Проводитимуть та контролюватимуть водолазні спуски викладач курсів Валерій Бондар та спецфізіолог водолазної справи Світлана Матвейчук. У разі виникнення надзвичайної ситуації, що може призвести до декомпресійної хвороби, спецфізіолог надасть кваліфіковану допомогу постраждалим, використавши барокомплекс.
Як зазначив викладач курсів Валерій Бондар, водолазні спуски відбуватимуться з таких тем: «Робота у плавальних комплектах спорядження водолазного універсального (СВУ)», «Спуски з плавзасобів» тощо. Під водою водолази-учні рухатимуться за сигналами та за допомогою компасу, встановлюватимуть засоби розкріплення металевих конструкцій. Протягом навчання на курсах водолазів кожний з курсантів повинен здійснити не менше 40 занурень у різних видах спорядження, загальний час перебування під водою складатиме 15 годин.
Після закінчення курсів слухачі одержать кваліфікацію «Водолаз 3-го класу І-ІІ групи спеціалізації робіт» із врученням свідоцтва загальнодержавного зразка та «Особові книжки водолаза».
Нагадаємо, що протягом 6 років робітничу професію «Водолаз» отримали майже 90 випускників курсів рятувальної та спеціальної підготовки.
Акредитація журналістів триватиме до 17.00 23 жовтня за тел.: (057)707-34-59
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10