https://www.high-endrolex.com/10 Слухачі курсів рятувальної та спеціальної підготовки НУЦЗУ приступили до водолазних спусків | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.10.2013
НУЦЗУ

Слухачі курсів рятувальної та спеціальної підготовки НУЦЗУ приступили до водолазних спусків

22 жовтня на полігоні Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби розпочались практичні заняття для слухачів курсів рятувальної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України, які отримують робітничу професію «Водолаз».
Наразі на курсах навчаються курсанти факультету оперативно-рятувальних сил університету, а також начальник водолазної групи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Артем Хачатрян.
Як зазначив завідувач курсів Сергій Кулаков, на практичних заняттях слухачі відпрацьовуватимуть навички занурення під воду на глибину понад 15 метрів. Проводитимуть та контролюватимуть водолазні спуски викладач курсів Валерій Бондар та спецфізіолог водолазної справи Світлана Матвейчук. У разі виникнення надзвичайної ситуації, що може призвести до декомпресійної хвороби, спецфізіолог надасть кваліфіковану допомогу постраждалим, використавши барокомплекс.
Нагадаємо, що протягом 6 років робітничу професію «Водолаз» отримали майже 90 випускників курсів рятувальної та спеціальної підготовки.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10