https://www.high-endrolex.com/10 Курсантам і студентам НУЦЗУ відкриті всі шляхи до науки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.10.2013
НУЦЗУ

Курсантам і студентам НУЦЗУ відкриті всі шляхи до науки

Сьогодні в університеті майже 400 вихованців НУЦЗУ  залучені до науково-дослідної роботи. Вже 15 років поспіль в нашому навчальному закладі здійснюється робота наукового товариства курсантів та студентів.
Організація роботи наукового товариства курсантів та студентів здійснюється з метою поглиблення курсантами та студентами знань спеціальних дисциплін, вивчення та дослідження актуальних проблем науки, які відповідають тематиці товариства,  прищеплювання навиків науково-дослідної роботи,  надання допомоги в підготовці наукових робіт на університетські, обласні, всеукраїнські конкурси на кращу студентську роботу, обговорення доповідей курсантів та студентів на засіданнях товариства, висунення кращих доповідей для участі в наукових конференціях, а також популяризації науково-дослідної роботи  серед курсантів та студентів.
Розвиток наукових інтересів курсантів та студентів - це велика комплексна й цілеспрямована робота з виховання в них потреби в постійному набутті і творчому осмисленні системи знань, умінь і навичок. «На даний момент в Національному університеті цивільного захисту України розроблена система науково-дослідної роботи, яка спрямована на розвиток прагнень курсантів та студентів до пошукової, дослідної діяльності, накопичення досвіту дослідної роботи з профільних дисциплін, розвиток творчого мислення у процесі розв'язання наукових задач, формування дослідницьких умінь та навичок,  виховання потреби та формування уміння постійно вдосконалювати свої знання; розвиток теоретичного кругозору та наукової ерудиції майбутнього фахівця», - зауважує проректор з наукової роботи НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту, професор Володимир Андронов.
З 1998 року в НУЦЗУ працює наукове товариство курсантів та студентів. Завдяки участі у роботі наукового товариства майбутні працівники Держслужби України з надзвичайних ситуацій, а нині курсанти та студенти, отримують вагомий додатковий обсяг знань, який у повній мірі допоможе вирішувати складні практичні питання з урахуванням сучасних наукових методів та досягнень у пожежно-рятувальній галузі.
За період існування наукового товариства його учасниками були близько 3200 курсантів та студентів. Члени наукового товариства університету беруть активну участь у конкурсах наукових робіт усіх рівнів, у планових науково-дослідних роботах, у виготовленні лабораторних макетів для досліджень, а також активно публікують результати своїх наукових досліджень. Щорічно в Університеті проводиться близько десяти наукових форумів, в яких безпосередню участь беруть курсанти, студенти та слухачі магістратури управління.
Вже стали доброю традицією виступи наших курсантів на конференціях, які проводяться у Командно-інженерному інституті МНС Республіки Білорусь. В НУЦЗ України щорічно проводиться Всеукраїнська науково-технічна конференція "Запобігти, врятувати допомогти". Згідно Наказу МОН  України № 1187 від 13 жовтня 2011 року Національний університет цивільного захисту України є базовим навчальним закладом для проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі науки «Цивільна оборона та пожежна безпека».
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото – архів прес-служби
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10