https://www.high-endrolex.com/10 Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий став учасником наради щодо стану протидії корупції та додаткових заходів виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.10.2013
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий став учасником наради щодо стану протидії корупції та додаткових заходів виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»

ДСНС України підвищує ефективність роботи з питань запобігання та виявлення корупції. Наприкінці вересня в столиці пройшла розширена нарада з вказаної тематики, яку ініціювала Держслужба України з надзвичайних ситуацій. Збори проходили за участі керівництва та представників Генеральної прокуратури України.
Ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант Володимир Садковий, який був учасником зборів,  відзначив високий рівень організації  наради, оскільки вона відбувалася за участі заступника Генерального прокурора України Григорія Середи, начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генпрокуратури Василя Козачука. «Робота у напрямі запобігання та протидії корупції є одним із пріоритетних напрямів, визначених керівництвом держави. Ця протидія має відбуватися на всіх рівнях. Тож завданням начальників Головних управлінь, управлінь, керівників самостійних та підпорядкованих підрозділів ДСНС України є насамперед профілактична робота в напрямку дотримання антикорупційного законодавства», –  повідомляє сайт новин ДСНС, посилаючись на  Голову ДСНС України Михайла Болотських. Така профілактична робота має полягати у попередженні фактів злочинних дій, корупції та зловживання підлеглими службовим становищем, а також у своєчасному виявленні таких фактів. У підрозділах ДСНС забезпечено щомісячне оновлення стендів для розміщення інформації з питань запобігання корупції та попередження хабарництва. За словами начальника Управління внутрішнього аудиту та протидії корупції ДСНС України Федора Шатирка, у службі налагоджена системна профілактична робота. Зокрема, встановлені та працюють телефони довіри, оприлюднені адреси, за якими громадяни можуть повідомити про корупційні правопорушення та інші службові зловживання посадовими особами. Наприклад, з початку 2013 року на існуючий «телефон довіри» надійшло 54 звернення та заяв, проте у 90% випадків інформація викладена у зверненнях не знайшла підтвердження, повідомляє сайт новин ДСНС. Крім того, з початку 2013 року підрозділами ДСНС України було проведено 318 планових та 153 позапланових перевірок щодо дотримання посадовими особами вимог антикорупційного законодавства, своєчасного виявлення та попередження корупційних правопорушень. Отримані матеріали перевірок отримали належну правову оцінку.
 
 
 Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю за матеріалами сайту ДСНС України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10