https://www.high-endrolex.com/10 Начальник центру інформаційних технологій НУЦЗУ Михайло Піксасов взяв участь в навчально-методичних зборах фахівців підрозділів телекомунікаційних систем та інформаційних технологій ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.10.2013
НУЦЗУ

Начальник центру інформаційних технологій НУЦЗУ Михайло Піксасов взяв участь в навчально-методичних зборах фахівців підрозділів телекомунікаційних систем та інформаційних технологій ДСНС України

Навчально-методичні збори проходили  на базі Центру зв’язку та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Переяслав-Хмельницький Київської області наприкінці вересня.
Як повідомив сьогодні прес-службі НУЦЗУ начальник центру інформаційних технологій університету підполковник служби цивільного захисту Михайло Піксасов, під час зборів розглядались  проблемні питання щодо роботи та впровадження системи ІР-телефонії, відомчої системи відеоконференцзв’язку, WEB-порталу ДСНС України, використання відомчої телекомунікаційної мережі та ін.  Учасники семінару  підбили підсумки роботи з питань забезпечення та організації зв’язку, надійної та ефективної роботи телекомунікацій та використання інформаційних технологій у повсякденній діяльності Служби та при виникненні й ліквідації надзвичайних ситуацій.
Відкриття зборів фахівців підрозділів телекомунікаційних систем та інформаційних технологій ДСНС України,  підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту центрального підпорядкування розпочиналось в адміністративній будівлі Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відкрив засідання перший заступник Голови ДСНС України Сергій Данилюк, окресливши стан справ і перспективи подальшого розвитку служби телекомунікаційних систем та інформаційних технологій.
Звертаючись до присутніх, Сергій Данилюк зауважив, що сьогодні постає багато невирішених питань у сфері телекомунікаційних систем та інформаційних технологій. Наше завдання: визначити передові технології, технічні можливості для забезпечення наших підрозділів ефективним зв’язком. «Адже сьогодні ми так звикли, наприклад, до зручності та можливостей, які надає мобільний зв’язок, що діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій видається неможливою без нього. Водночас проблемним питанням функціонування підрозділів телекомунікаційних систем та інформаційних технологій нашої служби стали приділяти все менше уваги. Проте маємо пам’ятати, що мобільний зв’язок забезпечує наші додаткові можливості, а не основні. Це та багато інших проблемних питань будуть розглянуті та вирішені у ході навчально-методичних зборів», – повідомляє сайт новин ДСНС посилаючись на  Сергія Данилюка.
Як зазначив Михайло Піксасов, згідно рішень, які були прийняті під час навчально-методичних зборів, на часі працівники ЦІТ НУЦЗУ внідряють сучасні ІТ-технології щодо створення нової системи електронного документообігу та забезпечують безперебійне функціонування телекомунікаційних та локальних мереж.
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10