https://www.high-endrolex.com/10 Працівник НУЦЗУ задіяний у заходах зльоту юних рятувальників України, який сьогодні відкривається в дитячому центрі «Артек» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.10.2013
НУЦЗУ

Працівник НУЦЗУ задіяний у заходах зльоту юних рятувальників України, який сьогодні відкривається в дитячому центрі «Артек»

Організатори кримських жовтневих змагань особисто запросили на зліт юних рятувальників Ігоря Толкунова, заступника начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України. 1 жовтня о 15 годині  на території Міжнародного дитячого центру «Артек» відбудеться відкриття Зльоту юних рятувальників України. Мета заходу: сформувати у дітей вміння і навички поводження в екстремальних життєвих обставинах, навчити надавати само  та взаємодопомогу, підвищити рівень знань щодо основ безпеки життєдіяльності.
 
Під час жовтневого зльоту юних рятувальників в Криму Ігор Толкунов став членом суддівської колегії на етапі рятувального багатоборства – надання першої медичної допомоги. Крім цього, він дасть учасникам зборів-змагання серію майстер-класів з циклу медицини катастроф.
У відрядження до перлини Криму – «Артека» - підполковника Толкунова запросили неспроста. Окрім виконання безпосередніх своїх обов’язків на кафедрі піротехнічної та спеціальної підготовки університету ДСНС України,  Ігор Олександрович майже весь свій вільний час приділяє роботі із школярами, дошкільнятами та молоддю. Досвід викладача, фахівця і працівника підрозділів ДСНС (МНС) допомагають у роботі із підростаючим поколінням. Коли доводиться бути свідком його спілкування із дітьми, відразу розумієш, що Ігор Толкунов від природи вихователь та педагог. Діти його слухають, довіряють, намагаються все за вчителем робити правильно, а той, у свою чергу, не шкодує часу для роботи поза межами університету. Ігорю Олександровичу  доводиться працювати із дітьми майже у всіх регіонах країни у рамках профорієнтаційних заходів та проведення акцій з безпеки життя. Тут треба додати, що в роботі з питань безпеки життєдіяльності із дітьми та громадянами, всі працівники НУЦЗУ, які є учасниками заходів та акцій, скрупульозні, делікатні і справу роблять на «відмінно».
В липні цього року на базі Національного університету цивільного захисту України проходився XIIІ Всеукраїнський (VIIІ Міжнародного) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Тоді на навчальний полігон університету під Харковом з’їхались 23 команди із різних регіонів України та  команда із Російської Федерації, а це більше 300 хлопців та дівчат. У липні команда юних рятувальників із АР Крим стала переможницею XIIІ Всеукраїнського (VIIІ Міжнародного)збору-змагання «Школа безпеки». Саме тоді у Харкові кримські школярі познайомилися і подружилися із викладачем НУЦЗУ Ігорем Толкуновим. Ігор Олександрович багато в чому допомагав юним рятувальникам в освоєнні навичок із надання першої медичної допомоги, поводження із вибухонебезпечними предметами, правилам поведінки в зонах радіаційного та хімічного забруднення, застосуванні засобів  індивідуального захисту, протигазів, демонстрував молоді роботу спеціального наукового приладу, який до речі сам і розробив із колегами з кафедри, «шкоди» паління на іонізуючому очисникові повітря. Кримські викладачі та діти продовжують товаришувати і зараз, тому вони і клопотали перед керівництвом Держслужби з надзвичайних ситуацій України про відрядження викладача НУЦЗУ Ігоря Толкунова в Крим до «Артеку».
Зліт юних рятувальників України, який сьогодні відкривається в дитячому центрі «Артек», проходитиме упродовж всього тижня і завершиться 6 жовтня
У Зльоті братимуть участь діти віком від 10 до 17 років з усіх регіонів України, а саме: переможці міжнародних зльотів юних пожежних-рятувальників, всеукраїнських зборів-змагань «школа безпеки», учасники змагань з пожежно-прикладного спорту, всеукраїнських фестивалів дружин юних пожежних, спортивні команди, активісти, лідери руху юних рятувальників та ін. У період проведення заходу будуть проведенні майстер-класи, семінари, тренінги, круглі столи щодо навчання основам БЖД.
На фото Ігор Толкунов і працівники кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України під час роботи із молоддю
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
Фотоархів прес-служби
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10