https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ взяв участь у першому іміджевому пілотному освітянському проекті «Ніч науки». Фото. Відео | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.09.2013
НУЦЗУ

НУЦЗУ взяв участь у першому іміджевому пілотному освітянському проекті «Ніч науки». Фото. Відео

У Харкові минулої суботи у Центральному парку культури та відпочинку імені Горького пройшло широкомасштабне свято науки – великий міський профорієнтаційний захід, де розгорнули свої освітянські майданчики вищі навчальні заклади першої столиці.
Унікальність, особливість і головна відмінність цього заходу від традиційних Днів відкритих дверей у вишах у тому, що відвідувачі «Ночі науки» змогли взяти участь у експериментах, які проводили  для них вищі навчальні заклади міста. Досвід проведення масових заходів для молоді, харків’ян і гостей міста в Національному університеті цивільного захисту вже неабиякий. Працівниками вишу вже відпрацьовані деталі з організації подібних широкомасштабних свят і рятувальникам НУЦЗУ розгортати демонстраційні майданчики не в новину. Але кожного разу, кожний захід «звучить» по-новому. А наука з рятування, ліквідації наслідків надзвичайних подій, безпеки життя і цивільного захисту була, є і буде затребуваною, завжди буде викликати зацікавленість у людей і мати попит серед абітурієнтів. Бути рятувальником - місія почесна і до роботи рятувальників завжди відносяться із повагою і вдячністю. І підтвердженням вищезазначеного стало проведення у парку Горького «Ночі науки». Велика кількість людей пришла на майданчик, де розгорнув свої демонстраційні сектори провідний вищий навчальний заклад Держслужби України з надзвичайних ситуацій - Національний університет цивільного захисту України. Університет презентував відвідувачам свої наукові практичні наробки, всі п’ять факультетів університету і кафедри розгорнули презентаційно-інформаційні стенди. Працював автопарк навчальної пожежно-рятувальної частини.
Фахівці, викладачі та курсанти Національного університету цивільного захисту України у простій і доступній формі для усіх бажаючих провели просто неба для широкого загалу розповідали про роботу і підготовку рятувальників. Відвідувачі поглибляли  знання з правил безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, формували навички надання першої медичної та психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях.  Також спеціалісти університету провели показові заняття з евакуації постраждалого на висувній автодрабині, використання первинних засобів пожежегасіння (вогнегасників), індивідуального захисту, протигазів, продемонстрували «шкоду» паління на іонізуючому очисникові повітря. Гості свята ознайомились з історією пожежної техніки та взяли участь у цікавих та пізнавальних конкурсах. Школярі на швидкість одягали протигази, мірялись силами із курсантами в перетягуванні канату,  дізнавались  про правила самооборони. Захід супроводжувався яскравим виступом творчих колективів  «Аніма», «Флейм» та духового оркестру Національного університету цивільного захисту України.
2 листопада Національний університет цивільного захисту України проводить на території навчального закладу  День відкритих дверей і зустріч гостей, як завжди, пройде на високому рівні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
Дар’я Ахмадуліна
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10