https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ розпочались дводенні навчально-методичні збори спеціалістів з питань радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту підрозділів ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.09.2013
НУЦЗУ

В НУЦЗУ розпочались дводенні навчально-методичні збори спеціалістів з питань радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту підрозділів ДСНС України

 
 
25 - 26 вересня на базі Національного університету цивільного захисту України пройдуть навчально-методичні збори з начальниками секторів (головними спеціалістами, фахівцями) з питань радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту (РХБЗ) територіальних органів Держслужби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі.
Така нарада спеціалістів та фахівців з питань РХБЗ в НУЦЗУ проводиться вперше. На семінар до Харкова з’їхались  понад 30 працівників підрозділів ДСНС із всіх регіонів України на чолі з начальником відділу радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Геннадієм Долбіковим та начальником відділу підготовки органів управління та навчання населення Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Ігорем Куслієм. Вітав учасників професійних зборів перший проректор з навчальної т методичної роботи, полковник служби цивільного захисту НУЦЗУ Олег Назаров.
Серед основних завдань учасників семінару – доведення вимог чинного законодавства, актів Президента України, Уряду та Держслужби України з надзвичайних ситуацій щодо організації роботи у сфері захисту населення і територій та оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викидом (виливом) хімічних і радіоактивних речовин та загрозах біологічного характеру; організація взаємодії щодо захисту населення і територій та оперативного реагування при виникненні надзвичайних ситуацій між територіальними органами ДСНС України та органами місцевої виконавчої влади; доведення до учасників збору вимог щодо організації радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту.
Лекційна частина дводенного збору фахівців з питань РХБЗ проходитиме у площині проблем, стану, розвитку  вітчизняної системи цивільного захисту, досвіду міжнародних організацій в організації РХБ захисту та реагування на інциденти, пов’язані із небезпечними речовинами, медико-біологічного захисту населення та особового складу підрозділів оперативно-рятувальних сил в умовах надзвичайних ситуацій та повсякденній життєдіяльності, організаційних заходів при проведенні аварійно-рятувальних робіт на хімічних та радіаційно-небезпечних об’єктах.
Крім того, учасники навчально-методичних зборів обговорюватимуть питання щодо сучасних напрямків та спеціалізації освіти в системі підготовки кадрів для органів та підрозділів цивільного захисту. Серед доповідачів – науковці Національного університету цивільного захисту України: начальник навчально-методичного центру Юрій Уваров, начальник кафедри спеціальної хімії та хімічних технологій Олена Тарахно, доцент кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Юрій Куліш, заступник начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Ігор Толкунов, начальник факультету оперативно-рятувальних сил Олег Безуглов.
За підсумками зборів пройде круглий стіл. Заключне слово до учасників зборів матиме перший проректор з навчальної та методичної роботи НУЦЗУ Олег Назаров.
 
 

 
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10